Dajte zbohom nezdravej tatárskej omáčke: Vyskúšajte tieto domáce dresingy

Dresing

thinkstockphotos.com

Ak patríte k veľkým fanúšikom tatárskej omáčky, no snažíte sa žiť zdravšie, máme pre vás dobré správy. Pochutnajte si na čerstvej zeleninke ochutenej dresingami, ktoré vás nevystrašia zbytočnými kalóriami a na ich nezdravých predchodcov hravo zabudnete.

Cesnakový dresing

Potrebujeme:

  • 250 g kyslej smotany
  • 1 ČL olivového oleja
  • ½ citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • oregano
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup: Kyslú smotanu, olivový olej a šťavu z polovice citróna dôkladne zmiešame. Pridáme prelisovaný cesnak – množstvo podľa chuti. Zmes premiešame a dochutíme oreganom, soľou i korením.


Mohlo by vás zaujímať: Zemiaky, ryža či cestoviny: Ktoré prílohy jesť najčastejšie a ktoré čo najmenej?


Jogurtový dresing s parmezánom

Potrebujeme:

  • 200 g bieleho jogurtu
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 50 g parmezánu

Postup: Parmezán nastrúhame najemno a zmiešame s jogurtom. Dochutíme citrónovou šťavou a môžeme podávať. Dresing je chutný aj s použitím modrého syra, ale treba dbať na to, aby bol čerstvý.


Mohlo by vás zaujímať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!


Tisíc ostrovov

Potrebujeme:

  • 250 g kyslej smotany
  • 2 PL jemného kečupu
  • 1 strednú cibuľu
  • 1 plátok cesnaku
  • 1 kyslú uhorku
  • 1 PL octu
  • 1 ČL soli
  • 1 PL práškového cukru
  • čierne mleté korenie
  • tabasco
  • worchester
  • koriander

Postup: Uhorku, cibuľu a cesnak nakrájame na veľmi drobné kúsky. Jeden plátok cesnaku bohato stačí, aby sa zachovala originálna chuť dresingu. Medzitým v miskeskombinujeme smotanu a kečup, ku ktorým nakrájané suroviny pridáme a zamiešame. Dochutíme soľou, cukrom a koreninami podľa chuti. Poriadne zmixujeme, vychladíme, necháme odstáť a podávame.


Mohlo by vás zaujímať: Sedem sabotérov vašej diéty: Ak chcete schudnúť, na tieto potraviny zabudnite!


Pikantný taliansky dresing

Potrebujeme:

  • ¾ šálky olivového oleja
  • 1/3 šálky červeného vínneho octu
  • 3 ČL javorového sirupu
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL čierneho mletého korenia
  • ½ strúčika cesnaku
  • 5 ČL worchesteru

Postup: Olivový olej, vínny ocot, javorový sirup a prelisovaný cesnak dáme do misky a dôkladne zmiešame. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, najlepšie priamo z mlynčeka kvôli vôni a worchesterovú omáčku. Dôkladne miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja.


Mohlo by vás zaujímať: Cesnakové recepty: Pripravte si zdravé pochúťky hotové za pár minút


Klasický dresing

Potrebujeme:

  • ½ šálky olivového oleja
  • ¼ šálky octu
  • 1 citrón
  • worchester
  • cukor
  • mleté čierne korenie
  • ¼ ČL soli

Postup: Citrón odšťavíme. Šťavu zmiešame s olivovým olejom aj octom. Osolíme, ocukrujeme, pridáme niekoľko kvapiek worchesterovej omáčky a dochutíme korením.


Aké ďalšie domáce dresingy si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com, Ľudmila

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close