FOTORECEPT Bravčová panenka na ideálny víkendový obed: A tá užašná domáca omáčka!

Bravčová panenka na karamelovo-cesnakovej omáčke

plnielanu.sk

Ak hľadáte recept na zaujímavú špecialitu z mäsa, ponúkame vám tip na bravčovú panenku kombinovanú s omáčkou z cesnaku. Šmrnc a lahodnú chuť jej dodá karamel, na ktorom je cesnak pripravovaný. Pre niekoho to môže byť nezvyčajná kombinácia, no verte, že chutná.

Potrebujeme:

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2 červené cibuľky
  • 4 väčšie zemiaky
  • maslo
  • olivový olej na potretie mäsa
  • soľ, korenie
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 50 g nastrúhaného syru
  • 2 PL trstinového cukru
  • 200 ml sladkej smotany
  • 100 ml zeleninového vývaru

Postup:

Bravčovú panenku potrieme trochou oleja, okoreníme a necháme 30 minút odpočívať.

Mohlo by vás zaujímať: Ochutnajte šťavnatý steak: Poradíme, ako ho pripraviť presne podľa vašej chuti


Zatiaľ si pripravíme zemiaky, ktoré dáme spolu s cibuľkou, korením a olivovým olejom upiecť do rúry.
Na panvici si pripravíme karamel.

Mohlo by vás zaujímať: Bravčové mäso je tučné a nezdravé: Ide o mýtus alebo fakt?


Opečieme na ňom cesnak, ak sa bude karamel pripaľovať po lyžičkách pridávame vývar.
Keď cesnak chytí farbu, zalejeme ho smotanou, ktorú necháme zovrieť a následne pridáme syr. Chvíľu povaríme, osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Panenku si nakrájame sprudka opečieme na masle z oboch strán.
Kúsky mäsa vložíme do misy, posolíme a dáme do rúry na 200°C (10 minút).

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame