FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed

Bravčová panenka na karamelovo-cesnakovej omáčke

plnielanu.sk

Ak hľadáte recept na zaujímavú špecialitu z mäsa, ponúkame vám tip na bravčovú panenku kombinovanú s omáčkou z cesnaku. Šmrnc a lahodnú chuť jej dodá karamel, na ktorom je cesnak pripravovaný. Pre niekoho to môže byť nezvyčajná kombinácia, no verte, že chutná.

Potrebujeme:

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2 červené cibuľky
  • 4 väčšie zemiaky
  • maslo
  • olivový olej na potretie mäsa
  • soľ, korenie
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 50 g nastrúhaného syru
  • 2 PL trstinového cukru
  • 200 ml sladkej smotany
  • 100 ml zeleninového vývaru

Postup:

Bravčovú panenku potrieme trochou oleja, okoreníme a necháme 30 minút odpočívať.

Mohlo by vás zaujímať: Ochutnajte šťavnatý steak: Poradíme, ako ho pripraviť presne podľa vašej chuti


Zatiaľ si pripravíme zemiaky, ktoré dáme spolu s cibuľkou, korením a olivovým olejom upiecť do rúry.
   
Na panvici si pripravíme karamel.

Mohlo by vás zaujímať: Bravčové mäso je tučné a nezdravé: Ide o mýtus alebo fakt?


Opečieme na ňom cesnak, ak sa bude karamel pripaľovať po lyžičkách pridávame vývar.
   
Keď cesnak chytí farbu, zalejeme ho smotanou, ktorú necháme zovrieť a následne pridáme syr. Chvíľu povaríme, osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Panenku si nakrájame sprudka opečieme na masle z oboch strán.
   
Kúsky mäsa vložíme do misy, posolíme a dáme do rúry na 200°C (10 minút).

Aké chutné jedlá z bravčového mäsa si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close