Ak hľadáte recept na zaujímavú špecialitu z mäsa, ponúkame vám tip na bravčovú panenku kombinovanú s omáčkou z cesnaku. Šmrnc a lahodnú chuť jej dodá karamel, na ktorom je cesnak pripravovaný. Pre niekoho to môže byť nezvyčajná kombinácia, no verte, že chutná.
Potrebujeme:
- 500 g bravčovej panenky
- 2 červené cibuľky
- 4 väčšie zemiaky
- maslo
- olivový olej na potretie mäsa
- soľ, korenie
- 12 strúčikov cesnaku
- 50 g nastrúhaného syru
- 2 PL trstinového cukru
- 200 ml sladkej smotany
- 100 ml zeleninového vývaru
Postup:
Bravčovú panenku potrieme trochou oleja, okoreníme a necháme 30 minút odpočívať. | |
Mohlo by vás zaujímať: Ochutnajte šťavnatý steak: Poradíme, ako ho pripraviť presne podľa vašej chuti |
|
Zatiaľ si pripravíme zemiaky, ktoré dáme spolu s cibuľkou, korením a olivovým olejom upiecť do rúry. | |
Na panvici si pripravíme karamel. | |
Mohlo by vás zaujímať: Bravčové mäso je tučné a nezdravé: Ide o mýtus alebo fakt? |
|
Opečieme na ňom cesnak, ak sa bude karamel pripaľovať po lyžičkách pridávame vývar. | |
Keď cesnak chytí farbu, zalejeme ho smotanou, ktorú necháme zovrieť a následne pridáme syr. Chvíľu povaríme, osolíme a okoreníme. | |
Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným! |
|
Panenku si nakrájame sprudka opečieme na masle z oboch strán. | |
Kúsky mäsa vložíme do misy, posolíme a dáme do rúry na 200°C (10 minút). |
Aké chutné jedlá z bravčového mäsa si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.