Ak chcete ozvláštniť bravčové mäso, vyskúšajte ho pripraviť s touto chrumkavou posýpkou pripravenou zo sušených paradajok a parmezánu. Ako prílohu môžete zvoliť tiež niečo nezvyčajné ako tieto mäkučké zemiakovo-syrové fašírky. Dosiahnete tak neobyčajnú kombináciu klasického jedla.
Potrebujeme:
Zemiakové fašírky:
(9 väčších kúskov)
- 500 g zemiakov
- 50 g tvrdého syra
- 1 PL masla
- petržlenovú vňať
- 50 g polohrubej múky
- 1 žĺtok
- soľ, korenie
Mäso:
- 400 g bravčového karé
- citrónovú šťavu
- maslo
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 staršiu bagetu
- 3 sušené paradajky v oleji
- 40 g parmezánu
- soľ, korenie
Postup:
Uvarené zemiaky scedíme, pridáme k nim maslo a roztlačíme ich. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám |
|
Pridáme k nim posekanú petržlenovú vňať, múku, žĺtok, dochutíme soľou a korením. Poriadne premiešame. | |
Zo zmesi vytvarujeme fašírky, do ktorých zabalíme tenké plátky syra, ktoré sme si predom nakrájali. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Skvelý obed aj večera: Bravčová sviečková so šampiňónovou omáčkou |
|
Fašírky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Syr, ktorý nám zvýšil, postrúhame a posypeme ním fašírky. Dáme piecť do rúry na 180°C (25 minút). | |
Mäso si naklepeme, osolíme ho a okoreníme. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed |
|
Sprudka opečieme na troche oleja z oboch strán. Podlejeme vriacou vodou, výpek dochutíme soľou a korením a dusíme. Nakoniec na mäso pridáme trochu masla a pokvapkáme ho citrónovou šťavou. | |
Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť! |
|
Na troche olivového oleja opražíme cesnak a striedku z bagety. Vmiešame doň nakrájané paradajky a nastrúhaný parmezán. | |
Posýpku podávame na bravčovom mäse so zemiakovými fašírkami a zeleninou. |
Máte radi bravčové mäso? Aké špeciality si z neho pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.