FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!

Bravčové mäso s posýpkou a zemiakovými fašírkami

plnielanu.sk

Ak chcete ozvláštniť bravčové mäso, vyskúšajte ho pripraviť s touto chrumkavou posýpkou pripravenou zo sušených paradajok a parmezánu. Ako prílohu môžete zvoliť tiež niečo nezvyčajné ako tieto mäkučké zemiakovo-syrové fašírky. Dosiahnete tak neobyčajnú kombináciu klasického jedla.

Potrebujeme:

Zemiakové fašírky:
(9 väčších kúskov)

  • 500 g zemiakov
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 PL masla
  • petržlenovú vňať
  • 50 g polohrubej múky
  • 1 žĺtok
  • soľ, korenie

Mäso:

  • 400 g bravčového karé
  • citrónovú šťavu
  • maslo
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 staršiu bagetu
  • 3 sušené paradajky v oleji
  • 40 g parmezánu
  • soľ, korenie

Postup:

Uvarené zemiaky scedíme, pridáme k nim maslo a roztlačíme ich.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám


Pridáme k nim posekanú petržlenovú vňať, múku, žĺtok, dochutíme soľou a korením. Poriadne premiešame.
Zo zmesi vytvarujeme fašírky, do ktorých zabalíme tenké plátky syra, ktoré sme si predom nakrájali.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Skvelý obed aj večera: Bravčová sviečková so šampiňónovou omáčkou


Fašírky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Syr, ktorý nám zvýšil, postrúhame a posypeme ním fašírky. Dáme piecť do rúry na 180°C (25 minút).
Mäso si naklepeme, osolíme ho a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed


Sprudka opečieme na troche oleja z oboch strán. Podlejeme vriacou vodou, výpek dochutíme soľou a korením a dusíme. Nakoniec na mäso pridáme trochu masla a pokvapkáme ho citrónovou šťavou.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Na troche olivového oleja opražíme cesnak a striedku z bagety. Vmiešame doň nakrájané paradajky a nastrúhaný parmezán.
Posýpku podávame na bravčovom mäse so zemiakovými fašírkami a zeleninou.

Máte radi bravčové mäso? Aké špeciality si z neho pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close