FOTORECEPT Bravčové rezne s horčicou a kyslou smotanou: Sú mäkučké, a tá chuť!

Foto: Plnielanu.sk

Foto: Plnielanu.sk

Je tu opäť víkend a  vy rozmýšľate, čo pripraviť na obed? V  dnešnom recepte nebudete stáť pri sporáku viac ako 15 minút. Príprava trvá naozaj chvíľočku, no konečný výsledok vás určite nesklame.  

Potrebujeme (3 osoby):

– bravčové mäso zo stehna
– horčicu
– kyslú smotanu
– zelenú alebo červenú papriku
– menšiu cibuľu
– šunku
– tvrdý syr

Postup:

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

1. Vyklepané mäsko osolíme, okoreníme a  dáme na pekáč. Pekáč predtým vymastíme.

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

2. Natrieme horčicou.


Mohlo by vás zaujať: Rezne v cestíčku sú ozajstná pochúťka: Ktorý zo štyroch spôsobov vyskúšate?


Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

3. Na horčicu dáme nakrájanú cibuľku a  papriku. 

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

4. Zakryjeme plátkami šunky a  kyslou smotanou. 

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

5. Podlejeme trochou vody, zakryjeme a  necháme piecť na 200 °C. Keď bude mäsko mäkké, odokryjeme ho a  dáme naň zapiecť strúhaný syr.  


Na aké spôsoby si doma pripravujete rezne vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame