Je tu opäť víkend a vy rozmýšľate, čo pripraviť na obed? V dnešnom recepte nebudete stáť pri sporáku viac ako 15 minút. Príprava trvá naozaj chvíľočku, no konečný výsledok vás určite nesklame.
Potrebujeme (3 osoby):
– bravčové mäso zo stehna
– horčicu
– kyslú smotanu
– zelenú alebo červenú papriku
– menšiu cibuľu
– šunku
– tvrdý syr
Postup:
1. Vyklepané mäsko osolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Pekáč predtým vymastíme.
2. Natrieme horčicou.
Mohlo by vás zaujať: Rezne v cestíčku sú ozajstná pochúťka: Ktorý zo štyroch spôsobov vyskúšate?
3. Na horčicu dáme nakrájanú cibuľku a papriku.
4. Zakryjeme plátkami šunky a kyslou smotanou.
5. Podlejeme trochou vody, zakryjeme a necháme piecť na 200 °C. Keď bude mäsko mäkké, odokryjeme ho a dáme naň zapiecť strúhaný syr.
Na aké spôsoby si doma pripravujete rezne vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na