FOTORECEPT Bryndza je skvelá aj bez halušiek: Vyskúšajte chrumkavé kolieska

Bryndzové kolieska

plnielanu.sk

Bryndzové halušky určite pozná každý z nás, no čo tak pripraviť si z bryndze niečo iné? Bryndzové kolieska sú výborným snackom pre návštevu a taktiež ich môžete použiť ako prílohu k obedu či ľahkej večeri. Bryndza je unikát, ktorý nielenže vynikajúco chutí, ale má pozitívny vplyv na ľudský organizmus.

Je dokonalým zdrojom unikátneho množstva živých probiotických kultúr, ktoré dokázateľne prospievajú ľudskému zdraviu a chránia ho okrem iného aj pred onkologickými ochoreniami. Pôsobí tiež pri črevných ochoreniach, vysokom tlaku a zároveň obraňuje organizmus pred cholesterolom a jeho ukladaním na stenách ciev.

Potrebujeme (cca 20 koliesok):

  • 1 veľký zemiak
  • 1 cibuľu
  • 180 g bryndze
  • pažítku
  • 2 vajíčka
  • 4 PL masla
  • 170 g hladkej múky

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno, zemiak uvaríme a rozpučíme a bryndzu rozmrvíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Slovenská klasika nad zlato: Dožičte si pravé bryndzové halušky


 

Do zemiakov, cibule a bryndze pridáme múku, vajíčko a maslo, poriadne zamiešame.
Zo zmesi vyformujeme cesto.

Mohlo by vás zaujímať: Bryndza nepatrí len k haluškám: Skúste bryndzové kolieska, polievku či „šmirkas“


Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kolieska.
Na papier na pečenie vložíme kolieska a potrieme žĺtkom z vajíčka.

Mohlo by vás zaujímať: Rekordy v jedení a pití: Neuveríte, koľko ľudia do seba napchajú


Pečieme na 10-15 minút na 180°C.

Aké chutné jedlá si z bryndze pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame