FOTORECEPT Mexiko vo vašej kuchyni: Chilli con carne budete variť každý týždeň!

Chilli con carne

Pripravte si doma chutné mexické chilli con carne (Zdroj: Freepik/kasia2003)

Pripravte si špecialitu zvanú chilli con carne na obed. Pokiaľ ju ochutnáte, určite sa stane vo vašej rodine hitom a budete ju pripravovať častejšie. Recept síce obsahuje viac surovín, nie je však finančne náročný a je veľmi jednoduchý na prípravu. Chce to len trochu viac času, aby ste suroviny poriadne podusili a omáčka vám zhustla, pokiaľ ju máte radšej takú.

Pripravte si špecialitu zvanú chilli con carne na obed. Pokiaľ ju ochutnáte, určite sa stane vo vašej rodine hitom a budete ju pripravovať častejšie. Recept síce obsahuje viac surovín, nie je však finančne náročný a je veľmi jednoduchý na prípravu. Chce to len trochu viac času, aby ste suroviny poriadne podusili a omáčka vám zhustla, pokiaľ ju máte radšej takú.

Potrebujeme:

  • 1 väčšiu cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 červenú papriku
  • 1 bielu papriku
  • 1 chilli papričku
  • 400 g sterilizovaných paradajok
  • 250 g sterilizovaných červených fazúľ
  • ½ malej cukety
  • 100 g slaninky
  • 1 PL sladkej papriky
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1 ČL chilli
  • 1 ČL oregana
  • 2 dcl kuracieho alebo hovädzieho vývaru
  • soľ, korenie

Postup:

Cibuľu spolu s cesnakom si nasekáme, do druhej misky pripravíme nakrájanú slaninku.

Mohlo by vás zaujímať: Čili omáčka, bazalkové pesto či kečup: Poľahky si ich pripravíte aj sami doma


To isté spravíme s cuketou a paprikami.
Vo voku si na slaninke opražíme cibuľu s cesnakom.

Mohlo by vás zaujímať: Kung pao či ostrokyslá polievka: Tieto čínske jedlá zvládnete aj doma


Pridáme mleté mäso, ktoré ochutíme soľou, korením, sladkou paprikou, rascou a oreganom. Miešame, kým sa nám mäso neopečie.
Primiešame paradajky, 2 dcl vývaru, papriky a chilli papričku. Dusíme, kým nám paprika nezmäkne.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Následne pridáme fazuľu aj s nálevom, cuketu, ochutíme chilli a dusíme, kým nám zmes trochu nezhustne.
Podávame s ryžou alebo tortillami.

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame