FOTORECEPT Chrumkavé domáce müsli: Začnite deň zdravo a chutne!

Domáce müsli

plnielanu.sk/Ľudmila

Chcete sa stravovať zdravo a neviete čo na raňajky? Mnohí si ešte stále myslia, že cereálie rôznych druhov sú veľmi zdravým spôsobom ako začať deň. No prečítali ste si už niekedy zloženie? Veľká väčšina z nich, samozrejme česť výnimkám, obsahuje veľké množstvo cukru a o umelých konzervantoch ani nehovoriac. Napriek tomu sa však cereálií nemusíte vzdať. Skúste si doma pripraviť vlastné. Pohrajte sa príchuťami a nechajte sa inšpirovať naším receptom na domáce müsli.

Potrebujeme:

  • 500 g ovsených vločiek
  • 5 PL medu
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL obyčajného masla
  • 100 g lieskových orieškov
  • 100 g horkej čokolády

Mohlo by vás zaujať: Bez raňajok ani krok: Naštartujte žalúdok aj mozog – zdravo a vyvážene!


Postup:

Ovsené vločky, med, maslo a vanilkový cukor dáme do väčšej misky a dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Vanilkový cukor cereálie rozvonia, ale ak chcete ozaj zdravú verziu, môžete ho pokojne vynechať, iba s medom.

   

Zmes potom presunieme na plech a pečieme približne 20 minút na 160 stupňoch.


Mohlo by vás zaujať: Chudnutie pomocou müsli a cereálií: Ktoré vám kilá uberú a ktoré skôr pridajú?


Medzitým si nakrájame orechy na väčšie i menšie kúsky.

   

Zamiešame ich do ovsenej zmesi a pečieme ďalších 10 minút. Dávame pozor, aby bola chrumkavá, no nenechávame ju v rúre príliš dlho. Má tendenciu rýchlo sa spáliť.


Mohlo by vás zaujať: Praženica, cereálie alebo chlieb: Aké raňajky sú pre vás najzdravšie?


Horkú čokoládu tiež nakrájame na rôzne veľké kúsky. Niektoré sa rozpustia a vytvoria hrudky. Do tých väčších sa stále bude dať zahryznúť.

   

Zmes vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť, nie však úplne.


Mohlo by vás zaujať: Ovsenými vločkami zabijete dve muchy jednou ranou: Schudnete a zlepšíte si zdravie


Do mierne teplej zmesi dôkladne vmiešame nakrájanú čokoládu.

   

Podávame s mliekom alebo jogurtom, prípadne s ovocím. Dobrú chuť!


Máte radi cereálie? Na aký spôsob si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close