FOTORECEPT Talianska omáčka carbonara a domáce cestoviny: Sú tak kremové a bohaté na chuť!

špagety carbonara

Pripravte si taliansku omáčku carbonara a domáce cestoviny (Zdroj: Freepik/timolina)

Spaghetti Carbonara reprezentujú typickú chuť Talianska. Len zopár ingrediencií, rýchla príprava a jedinečná chuť. Carbonara pochádza z Ríma. Pripravuje sa s s dobrými špagetami, syrom Pecorino, vaječným žĺtkom a skvelou slaninou. Zároveň omáčku zahusťujeme vodou, v ktorej sme predtým uvarili špagety. Taká je esencia tejto talianskej klasiky, ktorú sme v tomto recepte obohatili o domáce cestoviny.

Špagety carbonara reprezentujú typickú chuť Talianska. Len zopár ingrediencií, rýchla príprava a jedinečná chuť. Carbonara pochádza z Ríma. Pripravuje sa s s dobrými špagetami, syrom Pecorino, vaječným žĺtkom a skvelou slaninou. Zároveň omáčku zahusťujeme vodou, v ktorej sme predtým uvarili špagety. Taká je esencia tejto talianskej klasiky, ktorú sme v tomto recepte obohatili o domáce cestoviny.

Potrebujeme:

Domáce cestoviny:

  • 100 g špaldovej múky
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce

Carbonara:

  • 2 žĺtka
  • 100 g slaniny
  • syr pecorino alebo parmezán
  • 1 cesnak
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Múky zmiešame v nádobe a spravíme v nich dierku, do ktorej rozbijeme vajíčko.

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé špagety zvládne každý: Vyskúšajte skutočné chute Talianska


Pridáme trocha vody. Vytvarujeme elastické cesto.
Valčekom a na cestovinovom strojčeku pripravíme dlhšie pásy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vyskúšajte diétne špagety z cukety: S pestom a parmezánom sú skvelé


Strojčekom ich narežeme na cestoviny. Varíme v osolenej vode o niečo kratšie, ako klasické kupované cestoviny.
Do dvoch žĺtok nastrúhame syr pecorino alebo parmezán.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Na panvici osmažíme slaninu. Taliani používajú pancettu, nám postačí aj klasická slanina bez kože.
K slanine pridáme strúčik cesnaku, ktorý po pár minútach vyberieme.

Mohlo by vás zaujímať: Taliansko môže byť gurmánskym zážitkom: Ktoré dobroty tam určite treba vyskúšať?


Uvarené cestoviny pridáme na panvicu k slanine. Dosypeme čiernym korením.
Podlejeme vodou z cestovín.

Mohlo by vás zaujímať: Milujete klobásky, špekáčky či slaninku? Pripravte si cestoviny s týmito dobrotami


Pridáme žĺtka. Dobre premiešame.
Nastrúhame ešte trochu syra.

Mohlo by vás zaujímať: Potrebujete rýchlo navariť? Cestovinové dobroty sú hotové za chvíľku


Dobrú chuť.

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Jana, Filip
Odporúčame