Šťavnaté čokoládové cesto a k tomu výborná tvarohová plnka – to je kombinácia, ktorá si určite nájde mnohých fanúšikov. Ak hľadíte tip na obmenu svojho koláčového repertoára, môžete vyskúšať tento. Sklamaní určite nebudete.
Potrebujeme:
- 100 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 100 g mliečnej čokolády
- 50 g horkej čokolády
- 100 g kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 2 vajíčka
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- trošku soli
Na tvarohovú plnku:
- 500 g tvarohu (najlepšie jemný, ak máme klasický hrudkový, treba pridať pár lyžíc kyslej smotany)
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 vajíčko
Postup:
Pripravíme si tvarohovú plnku zmixovaním všetkých ingrediencií ponorným mixérom. Odložíme si ju bokom a pokračujeme prípravou cesta. | |
Mohlo by vás zaujať: Tvarohový koláč dvakrát inak: Pochutnajte si aj vy! |
|
Prichystáme si suchý základ na cesto zmiešaním múky, kakaa, prášku do pečiva a štipky soli. Cukor zatiaľ nepridávame. | |
Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo a čokoládu. | |
Mohlo by vás zaujať: Čokoládové koláčiky: Sú pochúťkou pre všetky ročníky |
|
Kým sa čokoláda topí, vyšľaháme si v druhej miske vajíčka s cukrom. | |
Keď je čokoláda s maslom roztopená, pridáme ju k vyšľahaným vajíčkam a premiešame. | |
Mohlo by vás zaujať: Vyznávači čokolády, niečo pre vás: Spríjemnite si deň týmito koláčikmi |
|
Následne tekutú zmes pridáme k suchým surovinám a premiešame. | |
Vylejeme jednu časť cesta na plech (môžeme použiť papier na pečenie). Dáme na ňu tvarohovú plnku a dáme druhú tenkú vrstvu cesta. Ak sa tvaroh do nej trochu primieša, neadí. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 40 minút. | |
Mohlo by vás zaujať: Máte chuť na jednoduchú sladkú dobrotu? Skúste tieto chutné variácie žemľovky |
|
Keď je koláč hotový, necháme ho vychladnúť a krájame na malé kocky. Dobrú chuť! |
Máte radi zákusky vytvorené kombináciou čokolády a tvarohu? Aké si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na