Batáty sú zemiaky, ktoré sú od bežného zemiaka odlišné najmä vďaka ich sladkej chuti a rýchlejšou prípravou. Obsahujú vysoký obsah antioxidantov a sú výborným zdrojom karbohydrátov, čo je prospešné pre ľudí s cukrovkou či zlým tlakom. Dá sa z nich uvariť chutná polievka, spraviť výdatný šalát, pyré alebo ich môžete jednoducho naplniť.
Potrebujeme:
- 2 veľké batáty
- malú cibuľu
- 2 červené papriky
- 100 g bryndze
- 100 g prosciutta
- nastrúhaný tvrdý syr
- provensálske bylinky
- olej
- soľ, korenie
Postup:
Umyté zemiaky uvaríme v šupke. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Symbióza chutí pre pravých gurmánov: Vyskúšajte batátové kolieska |
|
Keď budú polomäkké, necháme ich trochu vychladnúť a rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Trochu vydlabeme, aby sa do nich zmestila plnka. | |
Na cibuľke opražíme na kocky nakrájanú papriku. | |
Mohlo by vás zaujímať: Bataty či sladké zemiaky: Prečo ich zaradiť do jedálnička a ako chutia najlepšie? |
|
Pridáme natrhané prosciutto, bryndzu a trochu nastrúhaného syru. | |
Povaríme a naplníme zemiaky. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Plnené sladké zemiaky štyrikrát inak: Vyzerajú aj chutia fantasticky |
|
Nahrubo nastrúhame syr. | |
Posypeme ním naplnené batáty a dáme zapiecť do rúry. |
Máte radi batáty? Ako si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty do diskusie pod článkom.
Zdieľať na