FOTORECEPT Dajte šancu batátom: Pripravte si ich po našom, s lahodnou bryndzou

Batáty plnené bryndzou a prosciuttom

plnielanu.sk

Batáty sú zemiaky, ktoré sú od bežného zemiaka odlišné najmä vďaka ich sladkej chuti a rýchlejšou prípravou. Obsahujú vysoký obsah antioxidantov a sú výborným zdrojom karbohydrátov, čo je prospešné pre ľudí s cukrovkou či zlým tlakom. Dá sa z nich uvariť chutná polievka, spraviť výdatný šalát, pyré alebo ich môžete jednoducho naplniť.

Potrebujeme:

  • 2 veľké batáty
  • malú cibuľu
  • 2 červené papriky
  • 100 g bryndze
  • 100 g prosciutta
  • nastrúhaný tvrdý syr
  • provensálske bylinky
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

Umyté zemiaky uvaríme v šupke.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Symbióza chutí pre pravých gurmánov: Vyskúšajte batátové kolieska


Keď budú polomäkké, necháme ich trochu vychladnúť a rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Trochu vydlabeme, aby sa do nich zmestila plnka.
Na cibuľke opražíme na kocky nakrájanú papriku.

Mohlo by vás zaujímať: Bataty či sladké zemiaky: Prečo ich zaradiť do jedálnička a ako chutia najlepšie?


Pridáme natrhané prosciutto, bryndzu a trochu nastrúhaného syru.
Povaríme a naplníme zemiaky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Plnené sladké zemiaky štyrikrát inak: Vyzerajú aj chutia fantasticky


Nahrubo nastrúhame syr.
Posypeme ním naplnené batáty a dáme zapiecť do rúry.

Máte radi batáty? Ako si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty do diskusie pod článkom.





Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close