FOTORECEPT Dobrota nielen na víkend: Vyskúšajte túto ľahučkú ovocnú tortu!

Ľahká ovocná torta

plnielanu.sk/Anka

Rozmýšľate nad dezertom, ktorý by bol rýchlo hotový a potešil vaše chuťové bunky? Práve teplé dni sú ideálne na prípravu nepečených zákuskov. Jeden recept vám ponúkame aj dnes. Pri jeho príprave nebudete potrebovať cukor, stačí len stévia. Nemusíte sa teda obávať, že by sa na vás bleskovou rýchlosťou nalepili kilá navyše.

Potrebujeme:

  • 500 g mascarpone
  • 600 g bobuľového ovocia
  • 300 ml šlahačkovej smotany
  • 250 g keksíkov
  • stužovač podľa potreby
  • stéviu na dosladenie

Postup:

Na začiatok stačí nazbierať ovocie zo záhradky. 600 g ríbezlí, černíc alebo čučoriedok si očistíme a prepláchneme. Rozdrvíme si keksíky. Môžete použiť tradičné indiánky alebo bebe keksy.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády


2/3 ovocia si roztlačíme vidličkou. Vytlačíme čo najviac šťavy a premiešame s drvenými keksami. Pridáme kvapku tekutej stévie a spolu vysypeme do tortovej formy. Ak sa vám zdá zmes suchá, pridajte (ideálne domáci) lekvár. Spolu necháme postáť, aby sa keksíky dobre napili.
   
V miske vyšľaháme jednu šľahačku. V prípade, že chceme tortu nechať v chlade stáť, pridáme stužovač.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky


V druhej nádobe si vymiešame mixérom 500 g mascarpone a po malých dávkach pridáme šľahačku.
   
Na záver dosladíme krém pár kvapkami tekutej stévie. Dávkovanie sa líši podľa sladivosti jednotlivých značiek. Najlepšie je otestovať sladkosť zmesi.

Mohlo by vás zaujať: Vynikajúce a zdravé torty: Zamaškrťte si aj bez kíl navyše


Takúto zmes si natrieme na keksíky. Po vrchu rozložíme zvyšok ovocia. Hotovú tortu dozdobíme lístkom mäty a hurá do jedla.

Poznáte recept na nejakú ďalšiu ľahkú ovocnú tortu? Napíšte ho ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Anka, thinkstockphotos.com, Anka

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close