FOTORECEPT Domáce müsli sú stokrát lepšie ako z obchodu: Úplne bez cukru a tuku, zlepšia každé ráno

Domáce müsli bez cukru a tuku, Fotorecept

Pripravte si chrumkavé a zdravé müsli bez cukru a tuku podľa nášho receptu (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Müsli, zaliate mliekom alebo jogurtom predstavuje rýchle a zdravé raňajky. Aspoň na prvé počutie. Kupovaná cereálna zmes však môže obsahovať kadečo. Okrem sušeného ovocia, orieškov a semiačok v nej často nájdete kopu zbytočného cukru a tuku. Ak chcete mať chutné raňajky bez kalórií navyše, urobte si müsli doma. Máme pre vás naozaj jednoduchý recept.

Budeme potrebovať:

    • 2 zrelé banány
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 300 g obľúbených vločiek
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 50 g konopných semienok
    • 50 g tekvicových semienok
    • 2 lyžičky škorice

Postup: 

Domáce müsli bez cukru a tuku, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Aby sme nemali veľa špinavého riadu, všetko urobíme v jednej mise. Dnu pôjdu ako prvé banány, ktoré rozmixujeme ponorným mixérom a premiešame s olejom. Potom pridáme vločky a dobre premiešame. Nemusíme zostať iba pri klasických ovsených vločkách. Môžeme zaexperimentovať napríklad s pohánkovými, pšenovými alebo zmiešať viacero druhov. My sme zvolili vločky špaldové.

Domáce müsli bez cukru a tuku, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Do misy nasypeme semienka a škoricu. V tomto kroku by sme mohli pridať ešte oriešky, sušené ovocie, čokoládu… Jednoducho všetko, čo nám príde na chuť. Cukor netreba. Banán zmes dostatočne osladí. A keby nám bolo predsa málo, pridáme med pri servírovaní. Surový med je predsa najzdravší.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Chrumkavé domáce müsli: Začnite deň zdravo a chutne!


Domáce müsli bez cukru a tuku, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Zmes rovnomerne rozhrnieme na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Dáme do rúry, vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút. Dávame ale pozor, aby sa vločky nespálili.

Domáce müsli bez cukru a tuku, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Dozlatista upečené müsli necháme vychladnúť a preložíme do sklenenej nádoby. Takto by vydržalo aj pár týždňov. Načo si ho ale šetriť, keď môžeme ľahko urobiť čerstvé.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame