Müsli, zaliate mliekom alebo jogurtom predstavuje rýchle a zdravé raňajky. Aspoň na prvé počutie. Kupovaná cereálna zmes však môže obsahovať kadečo. Okrem sušeného ovocia, orieškov a semiačok v nej často nájdete kopu zbytočného cukru a tuku. Ak chcete mať chutné raňajky bez kalórií navyše, urobte si müsli doma. Máme pre vás naozaj jednoduchý recept.
Budeme potrebovať:
-
- 2 zrelé banány
- 2 lyžice olivového oleja
- 300 g obľúbených vločiek
- 2 lyžice olivového oleja
- 50 g konopných semienok
- 50 g tekvicových semienok
- 2 lyžičky škorice
Postup:

1. Aby sme nemali veľa špinavého riadu, všetko urobíme v jednej mise. Dnu pôjdu ako prvé banány, ktoré rozmixujeme ponorným mixérom a premiešame s olejom. Potom pridáme vločky a dobre premiešame. Nemusíme zostať iba pri klasických ovsených vločkách. Môžeme zaexperimentovať napríklad s pohánkovými, pšenovými alebo zmiešať viacero druhov. My sme zvolili vločky špaldové.

2. Do misy nasypeme semienka a škoricu. V tomto kroku by sme mohli pridať ešte oriešky, sušené ovocie, čokoládu… Jednoducho všetko, čo nám príde na chuť. Cukor netreba. Banán zmes dostatočne osladí. A keby nám bolo predsa málo, pridáme med pri servírovaní. Surový med je predsa najzdravší.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Chrumkavé domáce müsli: Začnite deň zdravo a chutne!

3. Zmes rovnomerne rozhrnieme na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Dáme do rúry, vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút. Dávame ale pozor, aby sa vločky nespálili.

4. Dozlatista upečené müsli necháme vychladnúť a preložíme do sklenenej nádoby. Takto by vydržalo aj pár týždňov. Načo si ho ale šetriť, keď môžeme ľahko urobiť čerstvé.
Zdieľať na