FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku

Rafaelo

plnielanu.sk/Ľudmila

Raffaello – kokosový dezert s mandľou uprostred je veľmi chutný a obľúbený, no faktom zostáva, že si ho nemôžeme dovoliť príliš často a príliš veľa. Prekvapte svojich blízkych i hostí a pripravte si ho doma. Potrebovať budete len zopár surovín a jeho príprava vám navyše nezaberie ani veľa času.

Potrebujeme:

  • 100 g kokosu
  • ½ sladeného kondenzovaného mlieka
  • lúpané mandle
   

Postup:

Pokiaľ ste nezohnali mandle bez šupky, prípadne ste ich tĺkli doma, nemusíte zúfať. Stačí ich dať do misky a zaliať horúcou vodou. Keď chvíľu odstoja, šupka ľahko zíde a môžete ich olúpať.

 


Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich!


Do kondenzovaného mlieka pridáme 75 g kokosu a vypracujeme zmes. Ak by bola príliš lepivá, pridáme kokosu viac.

   

Zo zmesi tvarujeme guľôčky a do stredu každej dáme jednu ošúpanú mandľu.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí


Potom tieto guľky obaľujeme v kokose a ukladáme do papierových košíčkov. Jedna dávka by vám mala vystačiť na 15 až 20 kúskov, podľa toho, aké veľké guľôčky robíte a či vám niekto z vašich blízkych zo zmesi ujedá.
   
Dobrú chuť!

Pripravujete si podobné dezerty doma aj vy? Napíšte postup prípravy ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close