Raffaello – kokosový dezert s mandľou uprostred je veľmi chutný a obľúbený, no faktom zostáva, že si ho nemôžeme dovoliť príliš často a príliš veľa. Prekvapte svojich blízkych i hostí a pripravte si ho doma. Potrebovať budete len zopár surovín a jeho príprava vám navyše nezaberie ani veľa času.
![]() |
Potrebujeme:
|
![]() |
Postup:
|
Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich! |
|
![]() |
Do kondenzovaného mlieka pridáme 75 g kokosu a vypracujeme zmes. Ak by bola príliš lepivá, pridáme kokosu viac. |
![]() |
Zo zmesi tvarujeme guľôčky a do stredu každej dáme jednu ošúpanú mandľu. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí |
|
![]() |
Potom tieto guľky obaľujeme v kokose a ukladáme do papierových košíčkov. Jedna dávka by vám mala vystačiť na 15 až 20 kúskov, podľa toho, aké veľké guľôčky robíte a či vám niekto z vašich blízkych zo zmesi ujedá. |
![]() |
Dobrú chuť! |
Pripravujete si podobné dezerty doma aj vy? Napíšte postup prípravy ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na