Sladkou odmenou v podobe týchto pochúťok si môžete nielen spríjemniť a osladiť deň, ale tiež potešiť návštevu alebo rodinu počas oslavy. Slávnostnejší nádych im môžete dať farebnými dekoráciami, ktorými ich vyzdobíte. Nezabúdajte tak na pekné košíčky či posýpku. Samozrejme, môžete experimentovať a namiesto posýpky dať na šuhajdy mrazené či čerstvé ovocie. Fantázii sa medze nekladú
Potrebujeme:
na prípravu „Raffaello“ guličiek:
- 200 g sušeného mlieka
- 100 g kokosového cukru/práškového cukru
- 3 PL medu
- 4 tortové oblátky
- 250 g zmäknutého masla
- 50-100 ml teplej vody
- mandle
- kokos
- malé košíčky
kokosové šuhajdy:
- 300 g horkej čokolády
- mlieko
- salko
- kokos
- mandle
- väčšie košíčky
Mohlo by vás zaujímať: Twix, Bounty či Raffaello: Obľúbené sladkosti si môžete pripraviť aj sami doma
Postup:
Tortové oplátky si rukami podrvíme. | |
Do misy pridáme maslo, cukor, med, sušené mlieko. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Lahodné domáce „ferero“: Ideálne pre váš jazýček aj ako darček |
|
Spracujeme a pridávame po malom množstve teplú vodu. Cesto nesmie byť veľmi riedke a lepivé. | |
Do misky si nachystáme kokos a kúsky mandlí na obaľovanie. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku |
|
Do košíčkov formujeme z cesta guličky, ktoré obaľujeme v kokose alebo mandliach. Môžeme použiť aj celú mandľu, ktorú vpracujeme do stredu guličky. | |
Do misky nalejeme salko a pridáme toľko kokosu, aby ste mali nie príliš tekutú a ani veľmi hustú zmes. Dôležité je, aby sa vám s ňou dali pekne plniť košíčky. | |
Mohlo by vás zaujímať: Netradičné veľkonočné pohostenie: Vyskúšajte maličkosti, ktoré zachutia aj vám |
|
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu. Aby sa nám lepšie košíky plnili, pridáme trochu tuku alebo mlieka. | |
Na spodok košíkov dáme čokoládu, potom trochu kokosovej plnky a zalejeme znovu čokoládou. | |
Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete |
|
Na vrch nasypeme trochu mandlí, kokosu a ako dekoráciu môžeme použiť farebnú posýpku. |
Aké jarné zákusky a dezerty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na