FOTORECEPT Domáci chlieb pre začiatočníkov: Zvládnete ho rýchlo a jednoducho, rozvonia celú kuchyňu

Domáci chlieb

Domáci chlieb je stokrát lepší ako ten z obchodu (Foto: plnielanu.sk)

Tento recept je určení najmä pre tých, ktorí nemajú skúsenosti s pečením chleba, ale aj pre tých, ktorí si chcú upiecť chrumkavé pečivo rýchlo a jednoducho.

Potrebujeme:

– 450 g hladkej múky
– 15 g droždia
– 300 ml vlažnej vody
– 1 ČL soli
– 1 ČL chlebového korenia (alebo rasce)

Postup:

Domáci chlieb
1. Vo veľkej mise zmiešame všetky suroviny. Premiešavame iba jemne.
Domáci chlieb
2. Misu zatvoríme, pokiaľ sa nedá, obalíme ju sáčkom. Necháme kysnúť cez noc.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáci chlieb bez miesenia: Túto chrumkavú dobrotu zvládne aj začiatočník


Domáci chlieb
3. Na druhý deň cesto posypeme zľahka múkou a krátko premiesime. Premiestnime ho do formy/misy v ktorej ho budeme piecť (vystelieme papierom na pečenie) a tam zakryté cesto necháme ešte hodinu kysnúť.
Domáci chlieb
4. Do vyhriatej rúry (230 °C) dáme zatvorenú formu na 30 minút.

Mohlo by vás zaujať: Voňavý chlieb, rožky aj vianočka: Overené recepty pre gazdinky aj nováčikov v kuchyni


Domáci chlieb
5. Po 30 minútach sa chlebík musí zdvihnúť (vtedy vieme, že je v poriadku). Otvoríme misu a necháme dopiecť ešte 15 minút.

Domáci chlieb
Foto: plnielanu.sk


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame