FOTORECEPT Dozreli vám ríbezle? Svieži koláčik s tvarohom a pudingom rozvonia celú kuchyňu!

Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč (Foto: plnielanu.sk)

Urodili sa vám tohto roku ríbezle? Alebo ste si ich priniesli z trhu či dostali od susedky? Pripravte si z nich výborný svieži koláčik. Kyslastú chuť ríbezlí skvele doplní jemný tvaroh a puding.

Potrebujeme:

– ríbezle

na cesto:

– 600 g špaldovej polohrubej múky
– 200 g trstinového cukru
– 150 g oleja
– kypriaci prášok
– 2 vajíčka
– 150 g bieleho smotanového jogurtu

na plnku:

– 500 ml jemného nízkotučného tvarohu
– 3 PL trstinového cukru
– vanilkový puding

na posýpku:

– polohrubú múku
– kryštálový cukor
– maslo


Mohlo by vás zaujať: Ríbezľové pečené koláče: Ktorú z týchto dobrôt pripravíte ako prvú?


Postup:

Ríbezľový koláč
1. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, následne pridáme cukor.
Ríbezľový koláč
2. Postupne do zmesi pridávame vajíčka, olej a nakoniec primiešame jogurt.
Ríbezľový koláč
3. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto.

Mohlo by vás zaujať: Dobroty z ríbezlí: Hodia sa na bežný deň aj na slávnostné príležitosti


Ríbezľový koláč
4. Tvaroh vyšľahaný s cukrom a pudingom pridávame lyžicou na cesto. Zasypeme ho ríbezľami.
Ríbezľový koláč
5. Pripravíme si posýpku s múky, cukru a rozpusteného masla. Posypeme ňou vrch koláča.
Ríbezľový koláč
Dáme piecť na 200 °C, asi na 30 minút.

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok!

 

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close