Muffiny sú dnes veľmi populárne. Možno práve preto, že ich vieme pripraviť rýchlo, chutia skvele a vyzerajú roztomilo. Tieto malé bábovčičky však vedia dať zabrať, keď nemáte ten správny recept. Vďaka tomu, ktorý vám dnes prinášame, budú muffiny mäkké a vláčne aj po niekoľkých dňoch a pritom chutia naozaj božsky.
Potrebujeme:
- 220 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1/2 ČL sódy
- 70 g kryštálového cukru
- 100 g bielej čokolády
- 100 g horkej čokolády
- 80 ml oleja
- 300 ml kyslej smotany
- 1 vajce
Mohlo by vás zaujímať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho
Postup:
![]() |
Obe čokolády si nasekáme na kúsky. Niektoré na drobno, niektoré necháme trochu väčšie, aby sa počas pečenia úplne neroztopili. |
![]() |
Do nádoby preosejeme múku i kakao, pridáme kypriaci prášok do pečiva, sódu, čokolády aj cukor, teda všetky sypké suroviny a dôkladne premiešame. Preosievať nemusíte, ale zlepší to textúru koláčika. Ak pečiem dezert, do ktorého dávam múku, zvyknem pridať aj malú štipku soli. |
Mohlo by vás zaujímať: Milovníci kakaa, máme niečo pre vás: Vyskúšajte niektorú z týchto dobrôt! |
|
![]() |
Kyslú smotanu, vajíčko a olej takisto zmixujeme. Miešať môžeme samozrejme aj obyčajnou lyžicou, ale metličkou to ide rýchlejšie a dôkladnejšie. |
![]() |
Sypkú zmes pridáme k tekutým ingredienciám a lyžičkou spracujeme na husté cesto. |
Mohlo by vás zaujímať: Koláčiky „mufinky“: Sú jednoduché na prípravu a výborne chutia |
|
![]() |
Cestom plníme prichystané košíčky, ktoré vkladáme do formy. Ak ju vymažeme a vysypeme múkou, môžeme košíčky vynechať. Prípadne môžeme použiť iba košíčky, ale na každý muffin potrebujeme aspoň dva, aby sa neroztiekli. Naplnenú formu vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňoch približne 20 až 25 minút. Riadime sa skúsenosťami s našou rúrou. |
![]() |
Dobrú chuť! |
Máte radi muffiny? Pripravujete si tieto koláčiky aj sami doma? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na