FOTORECEPT Famózna lotus torta zo známych karamelových keksíkov: Lepšiu ste ešte nejedli!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Lotus keksíky sa dávajú väčšinou v reštauráciách ku káve. Majú výbornú karamelovú chuť, ktorá sa rozplýva na jazyku. Vyskúšali ste z nich už niečo upiecť? Torta je vynikajúca, vhodná ako darček k narodeninám či na inú špeciálnu príležitosť.  

Potrebujeme (26 cm tortová forma): 

– 300 g Lotus keksíkov
– 100 g maslových sušienok
– 100 g kokosového oleja
– 250 g mascarpone
– 200 g cream cheese
– 500 g odtučneného tvarohu
– 100 g kyslej smotany
– 60 g kryštálového cukru
– 1 ČL vanilkovej esencie
– 3 PL zlatého klasu
– 3 vajíčka
– salko


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinová torta s mascarpone: Sladká dobrota pre celú rodinu


Postup: 

Foto: Michaela
1. Keksy si nalámeme na kúsky do veľkej misky.
Foto: Michaela
2. Následne sa ich snažíme rozdrviť. 100 g keksov si necháme bokom. 
Foto: Michaela
3. Pridáme kokosový olej a poriadne premiešame rukami. Vtlačíme na dno tortovej formy a dáme na 10 minút do vyhriatej rúry. Keď vyberieme z rúry necháme korpus vychladnúť. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lahodná mrkvová torta: Zdravá sladkosť, ktorá výborne chutí


Foto: Michaela
4Samotné mascarpone mixujeme 2 minúty.  
Foto: Michaela
5. Pridáme cream cheese, kyslú smotanu a znovu pomixujeme.  
Foto: Michaela
6. Pridávame a vmiešavame ostatné suroviny. Cukor,  vanilková esencia, zlatý klas, vajíčka.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Sacherova torta: Pripravte si viedenskú lahôdku priamo vo vašej kuchyni


Foto: Michaela
7. Ak je korpus chladný, plnku môžeme naň vyliať. Pečieme pomaly na 160 °C asi 40 – 50 minút. Potom stupne stiahneme na 150 °C a ešte chvíľu pečieme.
Foto: Michaela
8. Zatiaľ čo sa nám bude koláč piecť a chladiť dáme konzervu salka do hrnca, zalejeme vodou a varíme 2 hodiny. Salko nám skaramelizuje. Potrieme nim vrch torty.  
Foto: Michaela
9. Posypeme zvyšnými keksami a môžeme podávať.  

Aké torty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close