FOTORECEPT Famózna lotus torta zo známych karamelových keksíkov: Lepšiu ste ešte nejedli!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Lotus keksíky sa dávajú väčšinou v reštauráciách ku káve. Majú výbornú karamelovú chuť, ktorá sa rozplýva na jazyku. Vyskúšali ste z nich už niečo upiecť? Torta je vynikajúca, vhodná ako darček k narodeninám či na inú špeciálnu príležitosť.  

Potrebujeme (26 cm tortová forma): 

– 300 g Lotus keksíkov
– 100 g maslových sušienok
– 100 g kokosového oleja
– 250 g mascarpone
– 200 g cream cheese
– 500 g odtučneného tvarohu
– 100 g kyslej smotany
– 60 g kryštálového cukru
– 1 ČL vanilkovej esencie
– 3 PL zlatého klasu
– 3 vajíčka
– salko


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinová torta s mascarpone: Sladká dobrota pre celú rodinu


Postup: 

Foto: Michaela
1. Keksy si nalámeme na kúsky do veľkej misky.
Foto: Michaela
2. Následne sa ich snažíme rozdrviť. 100 g keksov si necháme bokom. 
Foto: Michaela
3. Pridáme kokosový olej a poriadne premiešame rukami. Vtlačíme na dno tortovej formy a dáme na 10 minút do vyhriatej rúry. Keď vyberieme z rúry necháme korpus vychladnúť. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lahodná mrkvová torta: Zdravá sladkosť, ktorá výborne chutí


Foto: Michaela
4Samotné mascarpone mixujeme 2 minúty.  
Foto: Michaela
5. Pridáme cream cheese, kyslú smotanu a znovu pomixujeme.  
Foto: Michaela
6. Pridávame a vmiešavame ostatné suroviny. Cukor,  vanilková esencia, zlatý klas, vajíčka.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Sacherova torta: Pripravte si viedenskú lahôdku priamo vo vašej kuchyni


Foto: Michaela
7. Ak je korpus chladný, plnku môžeme naň vyliať. Pečieme pomaly na 160 °C asi 40 – 50 minút. Potom stupne stiahneme na 150 °C a ešte chvíľu pečieme.
Foto: Michaela
8. Zatiaľ čo sa nám bude koláč piecť a chladiť dáme konzervu salka do hrnca, zalejeme vodou a varíme 2 hodiny. Salko nám skaramelizuje. Potrieme nim vrch torty.  
Foto: Michaela
9. Posypeme zvyšnými keksami a môžeme podávať.  

Aké torty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame