Pokiaľ chcete pripraviť niečo rýchle pre neohlásenú návštevu, vyskúšajte tieto ovocno-čokoládové poháre. Najlepšie je pripraviť ich z čerstvého ovocia, no ak k nemu nemáte práve prístup, keďže nie je aktuálne sezóna, nič nepokazíte, keď vytiahnete zo zásob to mrazené. Príprava vám nezaberie viac ako polhodinu, vrátane porciovania.
Potrebujeme (3 poháre):
- smotanovo-vanilkový puding
- 2 PL kryštálového cukru
- horkú čokoládu
- ½ l mlieka
- 400 g ovocia
- 1 ČL škorice
- trochu práškového cukru
- smotanu na šľahanie
- vanilkový cukor
Postup:
![]() |
Ovocie si trochu prevaríme v menšom hrnci so škoricou a práškovým cukrom. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Sladká tvarohovo-karamelová bomba: Bez pečenia očarí celú rodinu |
|
![]() |
Keď ovocie pustí šťavu, môžeme ho odstaviť. |
![]() |
Uvaríme si mlieko a v ňom puding podľa klasického postupu. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT „Krvavé“ srdce alebo nadýchaný domáci puding: Ktorý rýchly dezert skúsite ako prvý? |
|
![]() |
Do odstaveného pudingu vmiešame čokoládu. |
![]() |
Smotanu rozmixujeme s vanilkovým cukrom. |
Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete |
|
![]() |
Do pohára vrstvíme puding, smotanu a ovocie. Môžeme dozdobiť mätovými lístkami alebo čokoládovými trubičkami. |
Máte radi ovocné poháre? Aké si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na