Často sa stáva, že máme chuť na niečo nové a neobvyklé. No nedostatok času nám neposkytuje dostatočný priestor na prípravu zdĺhavých a náročných jedál pri ktorých strávime veľa času v kuchyni. Ak máte radi huby, určite si pri tomto recepte prídete na svoje. Je síce veľmi skromný, ale zároveň Vás dokonale zasýti, keďže gnochci sú zo zemiakového cesta.
Potrebujeme: (na 4-5 porcií):
- 1 kg gnocchi
- cibuľu
- slaninu
- olej
- 500 g šampiňónov
- 2 vetvičky tymiánu
- 250 ml smotany na varenie
- 100 g nastrúhaného tvrdého syru
- soľ, korenie
- pažítku
Postup:
|
Na kvapke oleja opražíme nadrobno nakrájanú slaninu a na nej speníme cibuľku. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce zemiakovo-syrové krokety: Ochutnajte ich s plnenými šampiňónmi! |
|
|
Pridáme nakrájané šampiňóny, tymián, korenie a štipku soli. |
|
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale a precedíme. |
Mohlo by vás zaujímať: Recept na sushi: Pripravte si doma tradičné japonské jedlo podľa VIDEA |
|
|
Šampiňóny zalejeme smotanou, pridáme nastrúhaný syr a necháme omáčku zhustnúť. |
|
Do omáčky primiešame gnocchi a podávame s nastrihanou pažítkou. |
Máte radi gnocchi a šampiňóny? Aké jedlá si z nich pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.