FOTORECEPT Hit vo vašom letnom jedálničku: Cestovinový šalát s talianskou príchuťou

Cestovinový šalát s talianskou príchuťou

plnielanu

V horúcich letných dňoch asi všetci hľadáme, jedlá, ktoré sú jednoduché na prípravu a ľahké na žalúdok. Ak rozmýšľate nad tým, čo by ste si pripravili tento víkend, máme pre vás skvelý tip. Cestovinový šalát si určite obľúbi celá vaša rodina aj bez toho, že by ste museli stráviť jeho prípravou pol dňa v kuchyni.

Potrebujeme:

  • 250 – 300 g cestovín fusilli („vrtuľky“)
  • fľašu sušených paradajok (cca 280 g spolu s olivovým nálevom, resp. 140 g samotných olív)
  • balenie čiernych olív (cca 300 gramové aj s nálevom, resp. 130 g samotných olív)
  • cca 50 g rukoly
  • čierne korenie
  • parmezán (prípadne iný syr podľa chuti – napr. fetu)

Postup:

Dáme variť cestoviny. Počas toho pokrájame sušené paradajky a v prípade potreby aj olivy na menšie kúsky. Olej, v ktorom boli paradajky naložené nevylievame.

Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám


Rukolu umyjeme a tiež môžeme trochu pokrájať či potrhať.
   
Postrúhame parmezán. Kto ho nemá rád, môže ho vymeniť napríklad za kúsky fety.

Mohlo by vás zaujať: Zaklopala vám na dvere nečakaná návšteva? S týmto pohostením určite zabodujete!


Cestoviny zlejeme keď sú al dente – v žiadnom prípade by nemali byť na pokraji rozvarenia. Ak máme čas, necháme ich voľne vychladnúť. Ak sa ponáhľame, môžeme im trochu pomôcť studenou vodou. Keď vychladnú, pridáme do nich sušené paradajky, olivy aj rukolu.
   
Okoreníme a ako dresing použijeme časť oleja zo sušených paradajok.

Mohlo by vás zaujať: Zapekané cestoviny s brokolicou: Jednoduchá príprava a výborná chuť dostane aj vás


Na záver pridáme strúhaný parmezán.
   
Premiešame a šalát je hotový.

Ktoré ďalšie chutné cestovinové jedlá si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu, plnielanu
Odporúčame