FOTORECEPT Jednoduchá, rýchla a lacná: Plnenú omeletu si zamilujete na raňajky aj večeru

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Na prvý pohľad obyčajné raňajkové jedlom na ten druhý, skvelá pochúťka na tisíc spôsobov. Omeleta skutočne nie je iba o vajíčkach. Pri jej príprave môžete použiť slaninu, šunku, najrôznejšie druhy čerstvej alebo mrazenej zeleniny, šampiňóny, bylinky, syr či špenát. Skúsite ju na náš spôsob, alebo si vyčarujete vlastnú? S rôznymi surovinami je sýtym pokrmom, ktorý sa hodí aj na večeru či ľahší obed.

Potrebujeme:

– 100 g špenátu
– 2-3 vajíčka
– mozarellu
– cherry paradajky
– 4 šampiňóny
– maslo
– soľ, korenie

Postup:

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Na masle si ohrejeme špenátový pretlak alebo sparíme čerstvé špenátové listy. Ochutíme trochou soli a cesnaku.

Mohlo by vás zaujať: Omeleta trikrát inak: Rytierska, syrová či talianska – ktorú ochutnáte vy?


Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Vajíčka si rozbijeme na tanier, pomiešame s trochou korenia a soli.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Pridáme ku špenátu a poriadne premiešame.

Mohlo by vás zaujať: Vajcia nie sú len praženica a hemendex: Inšpirujte sa novými raňajkovými nápadmi


Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Necháme opiecť zo spodnej strany, následne zakryjeme.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Kým sa omeleta robí pod pokrievkou, nakrájané šampiňóny podusíme na troche masla. Keď sa omeleta zocelí, opatrne ju otočíme na druhú stranu, opečieme minútku a môžeme naplniť. Servírujeme s paradajkami a syrom mozzarella, ktorý sa na teplej omelete krásne roztečie.

Aké omelety si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame