FOTORECEPT Jednoduchá, rýchla a lacná: Plnenú omeletu si zamilujete na raňajky aj večeru

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Na prvý pohľad obyčajné raňajkové jedlom na ten druhý, skvelá pochúťka na tisíc spôsobov. Omeleta skutočne nie je iba o vajíčkach. Pri jej príprave môžete použiť slaninu, šunku, najrôznejšie druhy čerstvej alebo mrazenej zeleniny, šampiňóny, bylinky, syr či špenát. Skúsite ju na náš spôsob, alebo si vyčarujete vlastnú? S rôznymi surovinami je sýtym pokrmom, ktorý sa hodí aj na večeru či ľahší obed.

Potrebujeme:

– 100 g špenátu
– 2-3 vajíčka
– mozarellu
– cherry paradajky
– 4 šampiňóny
– maslo
– soľ, korenie

Postup:

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Na masle si ohrejeme špenátový pretlak alebo sparíme čerstvé špenátové listy. Ochutíme trochou soli a cesnaku.

Mohlo by vás zaujať: Omeleta trikrát inak: Rytierska, syrová či talianska – ktorú ochutnáte vy?


Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Vajíčka si rozbijeme na tanier, pomiešame s trochou korenia a soli.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Pridáme ku špenátu a poriadne premiešame.

Mohlo by vás zaujať: Vajcia nie sú len praženica a hemendex: Inšpirujte sa novými raňajkovými nápadmi


Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Necháme opiecť zo spodnej strany, následne zakryjeme.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Kým sa omeleta robí pod pokrievkou, nakrájané šampiňóny podusíme na troche masla. Keď sa omeleta zocelí, opatrne ju otočíme na druhú stranu, opečieme minútku a môžeme naplniť. Servírujeme s paradajkami a syrom mozzarella, ktorý sa na teplej omelete krásne roztečie.

Aké omelety si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close