FOTORECEPT Karbonátky s červenou kapustou: Vyskúšajte túto silnú kombináciu

Karbonátky s červenou kapustou

plnielanu.sk

Na jeseň by mala naša strava vyzerať trochu inak ako na jar či v lete. Telo si musí zvyknúť na zmenu počasia a pripraviť sa na tuhú zimu. Preto je dôležité telu dodať potrebné vitamíny, hlavne vitamín C. Červená kapusta, tak ako aj ostatné druhy, je preto v tomto období nanajvýš vhodná, tak s jej konzumáciou nešetrite.

Potrebujeme:

  • 500 g mletého mäsa (ideálne kombinácia hovädzieho a bravčového)
  • 1 starší rožok
  • trochu mlieka
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 malé vajíčka
  • olej
  • 1 PL sušenej majoránky
  • soľ, korenie

Kapusta:

  • 1 malú hlávku červenej kapusty
  • 1 cibuľu
  • 1 PL oleja
  • 2 ČL mletej rasce
  • trochu mletej škorice
  • soľ
  • 50 g orechov
  • 1 PL medu
  • ocot podľa chuti

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno, opečieme na oleji a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať: Dodajte telu živiny v podobe kapusty: Pripravte si karbonátky či zapekaný koláč


Rožok si nakrájame na kocky, pokvapkáme mliekom a rozdrobíme.
   
Do misky si dáme mäso, rozdrobený rožok, vajíčka, majoránku, soľ, korenie a cibuľu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Záhorácke vepřo, knedlo, zelo: Silný trojboj nielen pre chlapov


Mäso poriadne vypracujeme a vytvarujeme z neho karbonátky.
   
Karbonátky pomaly opekáme z oboch strán na dostatočnom množstve oleji.

Mohlo by vás zaujímať: Husacie hody u vás doma: Pripravte si ich podľa našich receptov!


Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú kapustu, ktorú následne osolíme. Podlejeme ju trochou vody, pridáme rascu, škoricu a oriešky.
   
Kapustu dusíme domäkka. Nakoniec dochutíme medom a octom. Dobrú chuť!

Máte radi červenú kapustu? Aké jedlo s ňou si doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close