Na jeseň by mala naša strava vyzerať trochu inak ako na jar či v lete. Telo si musí zvyknúť na zmenu počasia a pripraviť sa na tuhú zimu. Preto je dôležité telu dodať potrebné vitamíny, hlavne vitamín C. Červená kapusta, tak ako aj ostatné druhy, je preto v tomto období nanajvýš vhodná, tak s jej konzumáciou nešetrite.
Potrebujeme:
- 500 g mletého mäsa (ideálne kombinácia hovädzieho a bravčového)
- 1 starší rožok
- trochu mlieka
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 malé vajíčka
- olej
- 1 PL sušenej majoránky
- soľ, korenie
Kapusta:
- 1 malú hlávku červenej kapusty
- 1 cibuľu
- 1 PL oleja
- 2 ČL mletej rasce
- trochu mletej škorice
- soľ
- 50 g orechov
- 1 PL medu
- ocot podľa chuti
Postup:
![]() |
Cibuľu nakrájame na drobno, opečieme na oleji a necháme vychladnúť. |
Mohlo by vás zaujímať: Dodajte telu živiny v podobe kapusty: Pripravte si karbonátky či zapekaný koláč |
|
![]() |
Rožok si nakrájame na kocky, pokvapkáme mliekom a rozdrobíme. |
![]() |
Do misky si dáme mäso, rozdrobený rožok, vajíčka, majoránku, soľ, korenie a cibuľu. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Záhorácke vepřo, knedlo, zelo: Silný trojboj nielen pre chlapov |
|
![]() |
Mäso poriadne vypracujeme a vytvarujeme z neho karbonátky. |
![]() |
Karbonátky pomaly opekáme z oboch strán na dostatočnom množstve oleji. |
Mohlo by vás zaujímať: Husacie hody u vás doma: Pripravte si ich podľa našich receptov! |
|
![]() |
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú kapustu, ktorú následne osolíme. Podlejeme ju trochou vody, pridáme rascu, škoricu a oriešky. |
![]() |
Kapustu dusíme domäkka. Nakoniec dochutíme medom a octom. Dobrú chuť! |
Máte radi červenú kapustu? Aké jedlo s ňou si doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na