FOTORECEPT Krémová špargľová polievka: S cesnakom a parmezánom je naozaj lahodná

Krémová špargľová polievka s cesnakom a parmezánom

plnielanu.sk

Špargľa je zelenina s krátkou sezónnosťou, preto ju čerstvú v obchode nájdeme výnimočne.Keďže je chutná a hlavne má blahodarné zdravotné účinky, mali by sme jej sezónu využiť naplno a pripraviť si z nej chutné pokrmy. Jedna z možností ako špargľu v kuchyni zužitkovať je príprava polievky – napríklad dochutenej parmezánom a cesnakom.

Potrebujeme:

  • 400 g bielej špargle
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 1 červenú cibuľu
  • 7 dcl zeleninového vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 100 g parmezánu
  • 1 PL masla
  • trochu oleja
  • petržlenovú vňať na dozdobenie
  • soľ, korenie

Postup:

Špargľu si pripravíme na varenie. Je dôležité, aby sme špargľu zbavili hľuznatých koncov a poriadne ju ošúpali.

Mohlo by vás zaujať: Lahodné a rýchle krémové polievky: Ideálna večera či ľahký obed


V hrnci si rozpálime trochu oleja a maslo na ktorom opečieme najemno nakrájaný cesnak a cibuľu.
   
Pridáme nakrájanú špargľu a zalejeme vývarom, ktorý okoreníme, popr. osolíme, pokiaľ je to potrebné.
Tip: Pokiaľ sa vám zdá špargľa horká, pridajte do vody kôrku z chlebíka, ktorá by mala horkosť špargle pohltiť.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Hrachová polievka s krutónmi: Chutná a jednoduchá pochúťka


Varíme cca 20 minút – dokiaľ nám nezmäkne špargľa, vtedy už môžeme polievku rozmixovať ponorným mixérom.
   
Nakoniec polievku zjemníme smotanou a parmezánom a necháme polievku ešte chvíľu povariť.

Mohlo by vás zaujať: Dodajte telu vitamíny: Pripravte si chutné a zdravé polievky plné zeleniny


Dobrú chuť!

Máte radi špargľu? Aké jedlá si z nej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, thinkstockphotos.com, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close