FOTORECEPT Kurací paprikáš, to je skutočná klasika: Pripravujete ho takto aj vy?

Kurací paprikáš

plnielanu.sk

Paprikáš je maďarské národné jedlo, ktoré ma nepochybne fanúšikov aj u nás. Konieckoncov, maďarská kuchyňa mala vždy na tú slovenskú pomerne veľký vplyv.  Mimochodom, viete, že papríkáš a perkelt nie sú tým istým jedlom? Do druhého menovaného nepridávame smotanu, obsahuje tiež menej papriky a cibule. Potrebujeme: stehná a krídla z jedného kuraťa 200 ml kyslej smotany 200 …

Paprikáš je maďarské národné jedlo, ktoré ma nepochybne fanúšikov aj u nás. Konieckoncov, maďarská kuchyňa mala vždy na tú slovenskú pomerne veľký vplyv. 

Mimochodom, viete, že papríkáš a perkelt nie sú tým istým jedlom? Do druhého menovaného nepridávame smotanu, obsahuje tiež menej papriky a cibule.

Potrebujeme:

  • stehná a krídla z jedného kuraťa
  • 200 ml kyslej smotany
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 PL červenej mletej papriky
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 PL bravčovej masti
  • bobkový list
  • soľ, korenie

Postup:

Na bravčovej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Mohlo by vás zaujímať: Nenapodobiteľný paprikáš na dva spôsoby: Ochutnajte skutočnú chuť Maďarska

Stíšime plameň a pridáme osolené, okorenené mäso a mletú červenú papriku. Poriadne premiešame.
   
Mäso podlejeme. Môžeme pridať bobkový list a celé korenie. Zakryjeme a dusíme, až kým nebude mäso mäkké.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jednoduchý kurací steak na zelenine

Kyslú a sladkú smotanu zmiešame a pridáme naberačku horúcej vody z hrnca, aby sa nám smotana nezrazila.
   
Pridáme do hrnca s mäsom, ktoré je už uvarené.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút

Necháme prejsť varom a dáme variť cestoviny.
   
Pokiaľ chcete, môžete mäso vybrať, obrať ho a dať späť do omáčky.

Máte radi paprikáš? Na aké spôsoby si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame