Paprikáš je maďarské národné jedlo, ktoré ma nepochybne fanúšikov aj u nás. Konieckoncov, maďarská kuchyňa mala vždy na tú slovenskú pomerne veľký vplyv. Mimochodom, viete, že papríkáš a perkelt nie sú tým istým jedlom? Do druhého menovaného nepridávame smotanu, obsahuje tiež menej papriky a cibule. Potrebujeme: stehná a krídla z jedného kuraťa 200 ml kyslej smotany 200 …
Paprikáš je maďarské národné jedlo, ktoré ma nepochybne fanúšikov aj u nás. Konieckoncov, maďarská kuchyňa mala vždy na tú slovenskú pomerne veľký vplyv.
Mimochodom, viete, že papríkáš a perkelt nie sú tým istým jedlom? Do druhého menovaného nepridávame smotanu, obsahuje tiež menej papriky a cibule.
Potrebujeme:
- stehná a krídla z jedného kuraťa
- 200 ml kyslej smotany
- 200 ml sladkej smotany
- 1 PL červenej mletej papriky
- 1 veľkú cibuľu
- 1 PL bravčovej masti
- bobkový list
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Na bravčovej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. |
Mohlo by vás zaujímať: Nenapodobiteľný paprikáš na dva spôsoby: Ochutnajte skutočnú chuť Maďarska |
|
![]() |
Stíšime plameň a pridáme osolené, okorenené mäso a mletú červenú papriku. Poriadne premiešame. |
![]() |
Mäso podlejeme. Môžeme pridať bobkový list a celé korenie. Zakryjeme a dusíme, až kým nebude mäso mäkké. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jednoduchý kurací steak na zelenine |
|
![]() |
Kyslú a sladkú smotanu zmiešame a pridáme naberačku horúcej vody z hrnca, aby sa nám smotana nezrazila. |
![]() |
Pridáme do hrnca s mäsom, ktoré je už uvarené. |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
![]() |
Necháme prejsť varom a dáme variť cestoviny. |
![]() |
Pokiaľ chcete, môžete mäso vybrať, obrať ho a dať späť do omáčky. |
Máte radi paprikáš? Na aké spôsoby si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na