FOTORECEPT Kuracie mäso na hubách s petržlenovými haluškami: Ochutnajte aj vy!

Kuracie mäsko na hubách s petržlenovými haluškami

plnielanu.sk

Prinášame vám recept na chutné kuracie mäso, ktoré si môžete pripraviť za pár chvíľ na jednej panvici. Vyskúšajte ho s trochu inou prílohou na akú ste ku kuraciemu mäsu možno zvyknutí. Halušky s petržlenovou vňaťou skvele doplnia tento pokrm.

Potrebujeme:

halušky:

  • 300 g hrubej múky
  • 1 vajíčko
  • vlažnú vodu podľa potreby
  • petržlenovú vňať

mäsko:

  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 červenú cibuľku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g oravskej slaniny
  • 100 g šampiňónov
  • 1 kyslú uhorku
  • 1 smotanu na varenie
  • soľ, korenie

Postup:

Slaninku si nakrájame na pásiky a dáme ju opražiť na panvicu.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Keď budeme vidieť, že je pekne opražená, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak.
   
Šampiňóny s uhorkou nakrájame tiež a podusíme ich spolu s opraženou slaninkou, cibuľou a cesnakom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás


Pridáme nakrájané mäsko, ktoré sme predtým nasolili a okorenili. Keď sa nám mäso urobí, pridáme smotanu a počkáme, kým sa nám zredukuje.
   
Halušky si pripravíme jednoducho zmiešaním múky, vajíčka a vody. Pripravíme tak cesto, do ktorého nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie zvyšky sa v kuchyni nestratia: Pripravte si z nich tieto pochúťky


Cesto hádžeme do vriacej vody.
   
Halušky necháme uvariť v osolenej vode.

Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky


Podávame s porciou mäsa.

Na aké spôsoby si kuracinu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame