Prinášame vám recept na chutné kuracie mäso, ktoré si môžete pripraviť za pár chvíľ na jednej panvici. Vyskúšajte ho s trochu inou prílohou na akú ste ku kuraciemu mäsu možno zvyknutí. Halušky s petržlenovou vňaťou skvele doplnia tento pokrm.
Potrebujeme:
halušky:
- 300 g hrubej múky
- 1 vajíčko
- vlažnú vodu podľa potreby
- petržlenovú vňať
mäsko:
- 300 g kuracích pŕs
- 1 červenú cibuľku
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g oravskej slaniny
- 100 g šampiňónov
- 1 kyslú uhorku
- 1 smotanu na varenie
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Slaninku si nakrájame na pásiky a dáme ju opražiť na panvicu. |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
![]() |
Keď budeme vidieť, že je pekne opražená, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. |
![]() |
Šampiňóny s uhorkou nakrájame tiež a podusíme ich spolu s opraženou slaninkou, cibuľou a cesnakom. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás |
|
![]() |
Pridáme nakrájané mäsko, ktoré sme predtým nasolili a okorenili. Keď sa nám mäso urobí, pridáme smotanu a počkáme, kým sa nám zredukuje. |
![]() |
Halušky si pripravíme jednoducho zmiešaním múky, vajíčka a vody. Pripravíme tak cesto, do ktorého nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie zvyšky sa v kuchyni nestratia: Pripravte si z nich tieto pochúťky |
|
![]() |
Cesto hádžeme do vriacej vody. |
![]() |
Halušky necháme uvariť v osolenej vode. |
Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky |
|
![]() |
Podávame s porciou mäsa. |
Na aké spôsoby si kuracinu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na