FOTORECEPT Kuracie prsia so syrom a slaninkou sú božské: Žiadna robota, len jeden plech!

Kuracie prsia so syrom a slaninkou, Fotorecept

Kuracie prsia so syrom a slaninkou chutia skvelo so zemiakmi (Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Nemáte chuť na dlhé a náročné vyváranie? Potom určite privítate recept na kuracie prsia so zemiakmi z jedného plechu, ktoré si vyžadujú len minimum času a úsilia. Chutia pritom naozaj výborne. Postará sa o to voňavá slaninka aj chrumkavý syr. Smelo do toho, prajeme dobrú chuť!

Budeme potrebovať:

– kuracie prsia
– oravskú slaninku
– tvrdý syr na vkladanie aj na strúhanie
– zemiaky
– soľ, čierne mleté korenie
– olej


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia so špargľou a šampiňónmi


Postup:

Kuracie prsia so syrom a slaninkou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

1. Kuracie prsia si umyjeme a osušíme. Urobíme do nich niekoľko zárezov.

Kuracie prsia so syrom a slaninkou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

2. Do narezaných miest vkladáme striedavo kúsok tvrdého syra a kúsok slaniny.

Kuracie prsia so syrom a slaninkou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

3. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch postrúhame zvyšok syra, osolíme a okoreníme.


Mohlo by vás zaujať: Viac ako 35 receptov na obľúbené jedlá z jedného pekáča alebo plechu: Ktorý vyskúšate ako prvý?


Kuracie prsia so syrom a slaninkou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

4. Zemiaky očistíme a pokrájame. Pridáme na plech, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme podľa chuti.

Kuracie prsia so syrom a slaninkou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

5. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 40 minút, kým nie je mäso aj so zemiakmi mäkké a syr nezíska peknú zlatistú farbu.

Kuracie prsia so syrom a slaninkou, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

6. Pred servírovaním môžeme posypať petržlenovou vňaťou, podávame s uhorkou alebo zeleninovým šalátom.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close