Pokiaľ aj vy patríte k milovníkom húb, tento recept bude pre vás určite zaujímavý. Dubáky nie sú jediné huby, ktoré môžete nazbierať a ukuchtiť z nich niečo výborné. Kuriatka sú chuťovo tiež vynikajúce a dajú sa z nich pripraviť zaujímavé recepty, ako napríklad táto jednoduchá omáčka. Tento druh húb má jemnú korenistú chuť a výborne sa hodí k cestovinám.
Potrebujeme (2 porcie):
- 250 g kuriatok
- cibuľu
- olej
- 4 plátky kuracích pŕs
- 200 ml sladkej smotany
- cestoviny tagliatelle
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g syru niva
- 1 PL bazalkového pesta
- hrsť bazalkových listov
- 1 ČL čili
- 1 PL kari korenia
- soľ, korenie
Postup:
|
Na oleji opražíme cibuľku a huby (huby nekrájame, iba ich poriadne umyjeme). |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať! |
|
|
Pridáme čierne korenie, kari korenie a soľ. |
|
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. |
Mohlo by vás zaujímať: Ideálny tip na obed či večeru: Mäso na smotane ocení každý labužník |
|
|
Huby zalejeme smotanou, pridáme syr a necháme smotanu prevrieť. |
|
Kuracie plátky len rýchlo z oboch strán opečieme na panvici. |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
|
Cestoviny uvaríme a precedíme. |
|
Na oleji si opražíme cesnak, pridáme pesto a trochu soli. |
Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným! |
|
|
Cestoviny pridáme do bazalkovej zmesi a poriadne ich v nej obalíme. |
|
Pridáme bazalkové listy a dochutíme čili korením. |
Aké jedlá s hubami si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.