Sú dni, kedy sa nám jednoducho nechce dlho postávať pri sporáku. Pritom domáca teplá strava je pre nás mimoriadne dôležitá. Ak máte chuť na rýchle a dobre stráviteľné a najmä zdravšie jedlo, vyskúšajte tento recept, ktorý vás rozhodne nesklame. Ide o vhodný balans medzi kuracím mäsom a zeleninou.
Potrebujeme (pre 1 osobu):
- kuracie prsia
- ľubovoľnú zeleninu
- zeler
- zeleninový vývar
- cibuľu
- 2 PL sójovej omáčky
- olej
- soľ, korenie
Postup:
|
V osolenej vode si uvaríme očistený a nakrájaný zeler. Keď bude mäkký, zlejeme vodu (necháme iba trochu), rozmixujeme a pridáme zeleninový vývar podľa toho, akú hustú omáčku chceme. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jednoduchý kurací steak na zelenine |
|
|
Kuracinu si rozrežeme na dva steaky. Osolíme, okoreníme a na troche oleja sprudka opečieme. |
|
Zeleninu nakrájame, urobíme na cibuľke, ochutíme sójovou omáčkou. Pridáme mäso a ešte chvíľu podusíme, aby trochu zmäkla. |
Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie zvyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným! |
|
|
Mäso so zeleninkou podávame zaliate zelerovou omáčkou. |
Na aké spôsoby si steaky pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.