FOTORECEPT Kuracie steaky so zeleninou a zelerovou omáčkou: Bleskový, chutný obed

Kuracie steaky so zeleninou a zelerovou omáčkou

plnielanu.sk

Sú dni, kedy sa nám jednoducho nechce dlho postávať pri sporáku. Pritom domáca teplá strava je pre nás mimoriadne dôležitá. Ak máte chuť na rýchle a dobre stráviteľné a najmä zdravšie jedlo, vyskúšajte tento recept, ktorý vás rozhodne nesklame. Ide o vhodný balans medzi kuracím mäsom a zeleninou.

 

 

 

 

Potrebujeme (pre 1 osobu):

  • kuracie prsia
  • ľubovoľnú zeleninu
  • zeler
  • zeleninový vývar
  • cibuľu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

V osolenej vode si uvaríme očistený a nakrájaný zeler. Keď bude mäkký, zlejeme vodu (necháme iba trochu), rozmixujeme a pridáme zeleninový vývar podľa toho, akú hustú omáčku chceme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jednoduchý kurací steak na zelenine


Kuracinu si rozrežeme na dva steaky. Osolíme, okoreníme a na troche oleja sprudka opečieme.
   
Zeleninu nakrájame, urobíme na cibuľke, ochutíme sójovou omáčkou. Pridáme mäso a ešte chvíľu podusíme, aby trochu zmäkla.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie zvyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Mäso so zeleninkou podávame zaliate zelerovou omáčkou.

Na aké spôsoby si steaky pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame