FOTORECEPT Ľahká večera na leto: Super zapekané zemiaky s paradajkami a syrom

Zemiaky zapečené s paradajkami a mozzarellou

plnielanu.sk/Mirka

Mozzarella je typický syr z talianskej oblasti Kampánia. Najčastejšie sa pridáva na pizzu a cestoviny, známy je však aj z šalátu caprese s paradajkami a bazalkou. Charakteristická je jemnou a lesklou kôrou, svojou pružnosťou a snehobielou farbou. Čím je staršia, tým sa jej chuť zintenzívňuje a guľôčka mozzarelly mäkne.  Potrebujeme: 4 veľké zemiaky 4 paradajky …

Mozzarella je typický syr z talianskej oblasti Kampánia. Najčastejšie sa pridáva na pizzu a cestoviny, známy je však aj z šalátu caprese s paradajkami a bazalkou. Charakteristická je jemnou a lesklou kôrou, svojou pružnosťou a snehobielou farbou. Čím je staršia, tým sa jej chuť zintenzívňuje a guľôčka mozzarelly mäkne. 

Potrebujeme:

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 paradajky
  • 225 g syru mozzarella
  • 2 strúčiky cesnaku
  • strúhaný tvrdý syr
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti
  • olivový olej

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky a povaríme na miernom ohni 5 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zemiaky nemusia nudiť: Zapečené sú skvelou prílohou i hlavným chodom

Paradajky aj mozzarellu si rovnako nakrájame na tenké plátky.
   
Do veľkej zapekacej misy vrstvíme zemiaky, paradajky a mozzarellu. Pridáme roztlačený cesnak a ochutíme soľou a korením (z byliniek môžeme pridať napríklad bazalku). Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Pečieme približne 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zemiaky plnené čedarom s bravčovými plátkami: Vynikajúca kombinácia

Zemiaky vytiahneme, posypeme strúhaným syrom a dáme dopiecť na ďalších cca 15 -20 minút, kým sa syr neroztečie a nezíska peknú zlatistú farbu.
   
Dobrú chuť!

Aké jedlá si počas horúceho leta najradšej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: Mirka, plnielanu.sk/Mirka
Odporúčame