FOTORECEPT Ľahká večera na leto: Super zapekané zemiaky s paradajkami a syrom

Zemiaky zapečené s paradajkami a mozzarellou

plnielanu.sk/Mirka

Mozzarella je typický syr z talianskej oblasti Kampánia. Najčastejšie sa pridáva na pizzu a cestoviny, známy je však aj z šalátu caprese s paradajkami a bazalkou. Charakteristická je jemnou a lesklou kôrou, svojou pružnosťou a snehobielou farbou. Čím je staršia, tým sa jej chuť zintenzívňuje a guľôčka mozzarelly mäkne. 

Potrebujeme:

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 paradajky
  • 225 g syru mozzarella
  • 2 strúčiky cesnaku
  • strúhaný tvrdý syr
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti
  • olivový olej

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky a povaríme na miernom ohni 5 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zemiaky nemusia nudiť: Zapečené sú skvelou prílohou i hlavným chodom

Paradajky aj mozzarellu si rovnako nakrájame na tenké plátky.
   
Do veľkej zapekacej misy vrstvíme zemiaky, paradajky a mozzarellu. Pridáme roztlačený cesnak a ochutíme soľou a korením (z byliniek môžeme pridať napríklad bazalku). Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Pečieme približne 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zemiaky plnené čedarom s bravčovými plátkami: Vynikajúca kombinácia

Zemiaky vytiahneme, posypeme strúhaným syrom a dáme dopiecť na ďalších cca 15 -20 minút, kým sa syr neroztečie a nezíska peknú zlatistú farbu.
   
Dobrú chuť!

Aké jedlá si počas horúceho leta najradšej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: Mirka, plnielanu.sk/Mirka

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close