Len málo ľudí by odolalo chutnej cukrovinke Ferrero Rocher. No kto si ju môže dovoliť často? Cena, žiaľ, nepustí. Nemusíte si ju však preto odopierať. Pripravte si ju podľa nášho receptu v pohodlí vášho domova a doprajte si tejto dobroty, koľko sa vám zažiada.
Potrebujeme:
- 100 g plnených trubičiek
- 150 g lieskových orieškov
- 100 g čokoládovo-orieškovej nátierky
- 75 g horkej čokolády
- 2 PL oleja
Postup:
![]() |
Lieskové oriešky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 130 stupňov ich opekáme približne tri až päť minút. Dávame pozor, aby neprihoreli. |
Mohlo by vás zaujať: Všetko o vianočnom pečení: Prečo sa mu venujeme, odkiaľ máme recepty a kde sa pečie najviac? |
|
![]() |
Opečené oriešky zbavíme šupky. Zoberieme ich do rúk a trieme dlane o seba, zvyčajne to ide bez problémov. |
![]() |
Potom 100 g – asi 2/3 orieškov nasekáme na hrubo, zvyšok si odložíme bokom. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce praclíky: Slaná pochúťka k futbalu, filmu aj pre návštevu |
|
![]() |
Plnené trubičky vložíme do misky a rozdrvíme ich pomocou pohára. |
![]() |
Posekané oriešky, rozdrvené trubičky a čokoládovo-orieškový krém dáme do väčšej misy. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Sacherova torta: Pripravte si viedenskú lahôdku priamo vo vašej kuchyni |
|
![]() |
Dôkladne miešame, kým sa nám nevytvorí hustá hmota, ktorú odložíme do chladničky, aby stuhla. |
![]() |
Medzitým si zvyšok opečených orieškov nasekáme nadrobno. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Osie hniezda z medového cesta: Overená klasika so sladkým nádychom |
|
![]() |
Zo stuhnutej hmoty tvarujeme guľky z množstva, ktoré sa zmestí do kávovej lyžičky. Hmota má tendenciu lepiť sa, preto ju v priebehu odkladáme späť do chladničky a snažíme sa pracovať rýchlo. |
![]() |
V priebehu roztopíme čokoládu zmiešanú s olejom vo vodnom kúpeli. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky |
|
![]() |
Do rozpustenej čokolády pridáme na malé kúsky nakrájané oriešky. |
![]() |
Zmiešame a necháme vychladnúť. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších |
|
![]() |
Z celej hmoty vyrobíme asi 30 guliek, ktoré dáme poriadne stuhnúť do mrazničky. |
![]() |
Potom do nich opatrne napicháme špáradlá. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Čokoládové cookies: Jednoduché koláčiky, ktorým prídete na chuť |
|
![]() |
A obaľujeme ich v čokoláde zmiešanej s orieškami. |
![]() |
Obalené guľky ukladáme na papier na pečenie, prípadne na kovovú mriežku a opäť ich necháme dôkladne stuhnúť v chladničke. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku |
|
![]() |
Hotové domáce Ferrero ukladáme do papierových košíčkov, alebo ich obalíme alobalom. Skladujeme v chladničke, no pred podávaním vyberieme. Dobrú chuť! |
![]() |
Takto pripravené Ferrerorocher je aj originálnym darom pre každého, kto má rád čokoládu. Stačí ho pekne zabaliť a milý darček pod stromček je na svete. |
Aké podobné cukrovinky si na Vianoce pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na