FOTORECEPT Lahodné filety z pstruha na ružičkovom keli si zamilujete: Priam sa rozpadajú na jazyku

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Chutný obed pripravený za pár minút. Pokiaľ ste milovníkom ružičkového kelu, určite si prídete na svoje. V kombinácii so slaninkou chutí naozaj výborne.  

Potrebujeme (2 porcie):

– 400 g pstruha dúhového
– 400 g ružičkového kelu
– citrón
– 150 g slaninky
– olivový olej
– trochu masla
– soľ, bylinky

Postup:

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Pstruha osolíme, pridáme naň bylinky, potrieme citrónom a olivovým olejom. Necháme ho 30 minút v chladničke odpočívať.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pstruh s granátovým jablkom a mandľami: Farebná sladko-slaná pochúťka


Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Z ružičkového kelu odstránime stopku, odstránime vrchnú časť listov a ružičky poumývame.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Dáme do vriacej osolenej vody na 3 minúty.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Na panvici necháme roztopiť maslo.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pečený pstruh na hráškovom pyré: Výdatný obed za pár minút


Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Opekáme na nej z každej strany pstruha.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Po troch minútach ružičkový kel ihneď prepláchneme pod studenou vodou.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
7. V hrnci si opražíme najemno nakrájanú slaninku do ktorej pridáme ružičkový kel a chvíľu spolu opekáme.  

Na aké spôsoby si pstruha pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close