FOTORECEPT Lahodné filety z pstruha na ružičkovom keli si zamilujete: Priam sa rozpadajú na jazyku

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Chutný obed pripravený za pár minút. Pokiaľ ste milovníkom ružičkového kelu, určite si prídete na svoje. V kombinácii so slaninkou chutí naozaj výborne.  

Potrebujeme (2 porcie):

– 400 g pstruha dúhového
– 400 g ružičkového kelu
– citrón
– 150 g slaninky
– olivový olej
– trochu masla
– soľ, bylinky

Postup:

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Pstruha osolíme, pridáme naň bylinky, potrieme citrónom a olivovým olejom. Necháme ho 30 minút v chladničke odpočívať.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pstruh s granátovým jablkom a mandľami: Farebná sladko-slaná pochúťka


Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Z ružičkového kelu odstránime stopku, odstránime vrchnú časť listov a ružičky poumývame.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Dáme do vriacej osolenej vody na 3 minúty.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Na panvici necháme roztopiť maslo.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pečený pstruh na hráškovom pyré: Výdatný obed za pár minút


Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Opekáme na nej z každej strany pstruha.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Po troch minútach ružičkový kel ihneď prepláchneme pod studenou vodou.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
7. V hrnci si opražíme najemno nakrájanú slaninku do ktorej pridáme ružičkový kel a chvíľu spolu opekáme.  

Na aké spôsoby si pstruha pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame