Radi maškrtíte, ale trápia vás výčitky svedomia? Tento koláčik si môžete dopriať aj bez ohľadu na diéty a takisto si na ňom pochutnajú diabetici a celiatici. Mak je vďaka obsahu vápnika skvelý pre vaše kosti a mrkva zase prospeje vašim očiam. Banán vám zas dodá energiu – a tak azda niet lepšieho tipu na zdravé maškrtenie. Neváhajte a zapnite rúru ešte dnes.
Potrebujeme:
- 5 stredne veľkých mrkiev
- 1/3 hrnčeka maku
- 1 PL medu
- 3 PL oleja
- 3 vajcia
- 2 banány
Postup:
![]() |
Mak pomelieme na mlynčeku. |
Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich! |
|
![]() |
Mrkvu očistíme, nastrúhame a vytlačíme z nej čo najviac šťavy |
![]() |
Odšťavenú nastrúhanú mrkvu zmiešame s pomletým makom. |
Mohlo by vás zaujať: Chutné zákusky bez cukru: Pochutia si na nich nielen diabetici |
|
![]() |
Banány roztlačíme vidličkou na kašu. |
![]() |
Medzitým vyšľaháme vajíčka s medom a olejom do peny. |
Mohlo by vás zaujať: Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou |
|
![]() |
Pridáme roztlačené banány a dôkladne zmixujeme. |
![]() |
Potom banánovú hmotu pridáme k makovo-mrkvovej zmesi. |
Mohlo by vás zaujať: Rady a triky starej mamy pri pečení: S nimi budú možno vaše koláče ešte lepšie |
|
![]() |
Dôkladne miešame, kým sa nevytvorí husté cesto. |
![]() |
Cesto rozotrieme do olejom mierne vymastenej sklenenej zapekacej misky a pečieme približne 40 minút na 160 stupňoch. Samozrejme sa riadime skúsenosťami s našou rúrou. |
Mohlo by vás zaujať: Sladkosti bez cukru: Nájdu si tieto pochúťky miesto aj na vašom stole? |
|
![]() |
Hotový koláčik je vláčny a šťavnatý. Ak by ste predsa len chceli niečo doplniť, môžete ho potrieť lekvárom. Dobrú chuť! |
Poznáte recept na nejaký ďalší chutný koláč pripravený bez použitia múky a cukru? Napíšte ho ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na