FOTORECEPT Lahodný koláč aj bez cukru a múky? Ale áno, vyskúšajte túto pochúťku!

Mrkvový koláč

thinkstockphotos.com

Radi maškrtíte, ale trápia vás výčitky svedomia? Tento koláčik si môžete dopriať aj bez ohľadu na diéty a takisto si na ňom pochutnajú diabetici a celiatici. Mak je vďaka obsahu vápnika skvelý pre vaše kosti a mrkva zase prospeje vašim očiam. Banán vám zas dodá energiu – a tak azda niet lepšieho tipu na zdravé maškrtenie. Neváhajte a zapnite rúru ešte dnes.

Potrebujeme:

  • 5 stredne veľkých mrkiev
  • 1/3 hrnčeka maku
  • 1 PL medu
  • 3 PL oleja
  • 3 vajcia
  • 2 banány

 

 

 

 

 

Postup:

Mak pomelieme na mlynčeku.

Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich!


Mrkvu očistíme, nastrúhame a vytlačíme z nej čo najviac šťavy
   
Odšťavenú nastrúhanú mrkvu zmiešame s pomletým makom.

Mohlo by vás zaujať: Chutné zákusky bez cukru: Pochutia si na nich nielen diabetici


Banány roztlačíme vidličkou na kašu.
   
Medzitým vyšľaháme vajíčka s medom a olejom do peny.

Mohlo by vás zaujať: Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou


Pridáme roztlačené banány a dôkladne zmixujeme.
   
Potom banánovú hmotu pridáme k makovo-mrkvovej zmesi.

Mohlo by vás zaujať: Rady a triky starej mamy pri pečení: S nimi budú možno vaše koláče ešte lepšie


Dôkladne miešame, kým sa nevytvorí husté cesto.
   
Cesto rozotrieme do olejom mierne vymastenej sklenenej zapekacej misky a pečieme približne 40 minút na 160 stupňoch. Samozrejme sa riadime skúsenosťami s našou rúrou.

Mohlo by vás zaujať: Sladkosti bez cukru: Nájdu si tieto pochúťky miesto aj na vašom stole?


Hotový koláčik je vláčny a šťavnatý. Ak by ste predsa len chceli niečo doplniť, môžete ho potrieť lekvárom. Dobrú chuť!


Poznáte recept na nejaký ďalší chutný koláč pripravený bez použitia múky a cukru? Napíšte ho ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: thinkstockphotos.com, plnielanu.sk/Ľudmila, thinkstockphotos.com, Ľudmila
Odporúčame