FOTORECEPT Malinový koláč s lahodným krémom je trefa do čierneho: Radšej ho upečte rovno dvakrát!

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Premýšľate, čím prekvapiť svoju polovičku, deti alebo návštevu?  S týmto výbodným malinovým koláčikom určite nič nepokazíte! Je ako obláčik, jemný, šťavnatý a lahodný zároveň. Je síce trošku pracnejší na prípravu, tú chuť však neoľutujete. Skúste a uvidíte!

Poznámka: použili sme malú tortovú formu, pri použití klasickej formy – 26 cm dajte dvojnásobnú dávku ingrediencií

Potrebujeme:

– 1 veľké vajíčko
– 1 ČL oleja
– 1 ČL kypriaceho prášku
– zlatý klas
– 2 PL cukru
– 125 g mascarpone
– 125 g smotany na šľahanie
– 1 ČL citrónovej šťavy
– 2 PL gréckeho jogurtu
– 50 g bielej čokolády
– 150 g čerstvých alebo mrazených malín, prípadne jahôd
– 2 PL trstinového cukru
– 1 PL práškovej želatíny


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinová Panna Cotta: Taliansky dezert si môžete pripraviť i doma


Postup: 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Z  vajíčka oddelíme bielok, ktorý vyšľaháme na tuhý sneh. 
Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Žĺtok zmixujeme s  dvoma lyžicami cukru, pridáme olej, zlatý klas a kypriaci prášok.   
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Pomaly pridáme aj vyšľahaný bielok. Cesto nalejeme do tortovej formy a  dáme piecť do rúry na 200 °C.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinový zákusok: Sladké pohladenie na letné dni


Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Kým sa nám korpus upečie a  vychladne pripravíme si krém. Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, jogurt, citrónovú šťavu a  čokoládu, ktorú sme si predtým roztopili vo vodnom kúpeli. Pokiaľ sa nám krém zdá málo sladký môžeme pridať trochu medu. 
Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Na vychladnutý korpus natrieme pripravený krém.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Krém natrieme v  hrubej vrstve a  dáme na chvíľu do chladničky.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Višňovo-malinový koláč s orechmi a čokoládou: Ťažko mu odolávať!


Foto: plnielanu.sk/Michaela
7. Maliny si ohrejeme v hrnci, pocukríme a  pridáme k nim trochu vody. Keď sa nám začnú tvoriť bublinky pridáme želatínu a  povaríme 5 minút. 
Foto: plnielanu.sk/Michaela
8. Maliny nalejeme na krém a  necháme v chladničke min. 12 hodín.

Náš tip: Ak máte čerstvé ovocie, môžete ho poukladať na krém bez použitia želatíny a vytvoriť si takzvaný „nahý“ koláč.


Vyskúšajte až 1000 receptov na sladké dobroty!

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close