FOTORECEPT Malinový koláč s lahodným krémom je trefa do čierneho: Radšej ho upečte rovno dvakrát!

malinový koláč

Malinový koláč si zamilujete! (Zdroj: plnielanu.sk/Michaela)

Premýšľate, čím prekvapiť svoju polovičku, deti alebo návštevu?  S týmto výbodným malinovým koláčikom určite nič nepokazíte! Je ako obláčik, jemný, šťavnatý a lahodný zároveň. Je síce trošku pracnejší na prípravu, tú chuť však neoľutujete. Skúste a uvidíte!

Poznámka: použili sme malú tortovú formu, pri použití klasickej formy – 26 cm dajte dvojnásobnú dávku ingrediencií

Potrebujeme:

– 1 veľké vajíčko
– 1 ČL oleja
– 1 ČL kypriaceho prášku
– zlatý klas
– 2 PL cukru
– 125 g mascarpone
– 125 g smotany na šľahanie
– 1 ČL citrónovej šťavy
– 2 PL gréckeho jogurtu
– 50 g bielej čokolády
– 150 g čerstvých alebo mrazených malín, prípadne jahôd
– 2 PL trstinového cukru
– 1 PL práškovej želatíny


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinová Panna Cotta: Taliansky dezert si môžete pripraviť i doma


Postup: 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Z  vajíčka oddelíme bielok, ktorý vyšľaháme na tuhý sneh. 
Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Žĺtok zmixujeme s  dvoma lyžicami cukru, pridáme olej, zlatý klas a kypriaci prášok.   
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Pomaly pridáme aj vyšľahaný bielok. Cesto nalejeme do tortovej formy a  dáme piecť do rúry na 200 °C.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinový zákusok: Sladké pohladenie na letné dni


Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Kým sa nám korpus upečie a  vychladne pripravíme si krém. Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, jogurt, citrónovú šťavu a  čokoládu, ktorú sme si predtým roztopili vo vodnom kúpeli. Pokiaľ sa nám krém zdá málo sladký môžeme pridať trochu medu. 
Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Na vychladnutý korpus natrieme pripravený krém.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Krém natrieme v  hrubej vrstve a  dáme na chvíľu do chladničky.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Višňovo-malinový koláč s orechmi a čokoládou: Ťažko mu odolávať!


Foto: plnielanu.sk/Michaela
7. Maliny si ohrejeme v hrnci, pocukríme a  pridáme k nim trochu vody. Keď sa nám začnú tvoriť bublinky pridáme želatínu a  povaríme 5 minút. 
Foto: plnielanu.sk/Michaela
8. Maliny nalejeme na krém a  necháme v chladničke min. 12 hodín.

Náš tip: Ak máte čerstvé ovocie, môžete ho poukladať na krém bez použitia želatíny a vytvoriť si takzvaný „nahý“ koláč.



Zdroj: Michaela
Odporúčame