Pokiaľ ste už presýtení fašírkami, plnenou paprikou a podobnými klasikami z mletého mäsa, je tento recept určený práve pre vás. Mäsové guľky na výbornej omáčke z gorgonzoly sú správnou voľbou, ak si chcete pochutnať na niečom naozaj delikátnom.
Potrebujeme (4 porcie):
- 4 veľké mrkvy
- 4 veľké petržleny
- 2-3 ks kalerábu
- 700 g mletého mäsa
- 2 menšie cibule
- šalotku
- 4-5 strúčikov cesnaku
- olivový olej
- 2 vajíčka
- 200 g syru gorgonzola
- 50 ml smotany na šľahanie
- 4 veľké zemiaky
- čerstvé alebo sušené bylinky
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Zeleninu si očistíme a nakrájame na hranolky. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Mäsové guľky na zelenine: Sýte a zdravé zároveň |
|
![]() |
Do mäsa pridáme vajíčka, sušené (alebo čerstvé) bylinky, čili, soľ, korenie, cibuľu a cesnak. |
![]() |
Poriadne premiešame a na plech vystlaný papierom na pečenie formujeme guličky. Polejeme olivovým olejom a dáme upiecť zároveň so zeleninou, ktorú môžete tiež dochutiť bylinkami. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Klasika, ktorá nestarne: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke |
|
![]() |
Omáčka je veľmi jednoduchá. Na oleji si opražíme šalotku a rozpustíme syr. |
![]() |
Zalejeme smotanou a necháme variť, kým nenadobudneme potrebnú konzistenciu. |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
![]() |
Podávame s pečenými zemiakmi, ale zelenina mnohým postačí. |
Aké špeciality si z mletého mäsa pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na