FOTORECEPT Mäsové guľky na zelenine: Sýte a zdravé zároveň

Teplý šalát s mäsovými guľkami

plnielanu.sk

Teplé počasie sa stratilo, a s ním aj chuť stále jesť osviežujúce zeleninové šaláty. Zeleninu by sme mali ale konzumovať stále, preto ak práve nemáte chuť na studený zeleninový šalát, skúste to opačne. Urobte si zeleninu chrumkavú a teplú, pričom ak ju chcete podávať ako hlavný chod doplňte ju zemiakmi či mäsovými guľkami ako v tomto recepte.

Potrebujeme (na 3 porcie):

  • 500 g mletého mäsa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 ks papriky (trikolóra)
  • ½ citrónu
  • 150 g šampiňónov
  • 1 cibuľku
  • 200 g zmesi hrášku, kukurice a mrkvy
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ, korenie

Postup:

Mäso vymiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Šalát s avokádom a krevetami: Poteší vás nielen počas horúcich dní


Na plech vystlaný papierom na pečenie formujeme guličky, ktoré následne pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 20 minút (220°C).
   
Papriky si nakrájame na obdĺžniky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Svieži šalát s limetkovým dresingom: Obed ako stvorený pre horúce dni


Šampiňóny si nakrájame na plátky.
   
Na troche masla si opražíme zmes hrášku, kukurice a mrkvy. Ochutíme. To isté spravíme s nakrájanou paprikou.

Mohlo by vás zaujímať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?


Vo voku si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku.
   
Pridáme šampiňóny, ktoré udusíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Klasika, ktorá nestarne: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke


K šampiňónom pridáme ostatnú zeleninu a poriadne premiešame.
   
Upečené mäsové guličky môžeme ešte sprudka opiecť na panvici a nakoniec pridať k zelenine.

Aké šaláty si najčastejšie doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame