Toto jedlo sa robí obvykle z bravčového či hovädzieho mäsa, no my sme pripravili pre vás šťavnatejšiu a zdravšiu verziu. Zamenili sme mäso za morčacie. Poprípade si môžete namlieť aj kuracie, fazuľa bude rovnako chutná a šťavnatá. Mäsko je v kombinácii s chrumkavou paprikou a sladkou kukuricou naozaj výborné.
Odporúčame tiež na záver pokrm doplniť sviežim avokádom, ktoré dodá jedlu šmrnc a ozvláštni ho. Najlepšie na tomto recepte je, že všetko pripravujeme na jednej hlbokej panvici, takže nezašpiníme veľa riadu. Ušetríme si tak aj čas strávený v kuchyni.
Potrebujeme (5 porcií):
- 500 g morčacieho alebo kuracieho mäsa
- konzervu sladkej kukurice
- 2 červené papriky
- zelenú papriku
- konzervu krájaných paradajok (môžete použiť aj čerstvé)
- 2 konzervy červenej fazule
- 4 ČL čili
- 2 ČL drvenej rasce
- štipku kajenskej papriky
- štipku soli
- 1 ČL sušeného oregana
- 2 PL olivového oleja
- cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 300 ml kuracieho vývaru
- avokádo, nastrúhaný syr, tortilly ako príloha
- garam masala korenie
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Fazuľová polievka s údenými rebierkami: Zasýti celú rodinu
Postup:
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na tenké rezančeky nakrájanú papriku. | |
Keď bude paprika opečená do chrumkava, pridáme mleté mäso a do ružova ho opražíme. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Plnené sladké zemiaky štyrikrát inak: Vyzerajú aj chutia fantasticky |
|
Následne pridáme čili, rascu, kajenskú papriku, oregano, soľ a poriadne premiešame. | |
Pridáme nakrájané paradajky, precedené fazule. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie mäso na hubách s petržlenovými haluškami: Ochutnajte aj vy! |
|
Rovnako ako fazuľu, aj kukuricu zbavíme vody a pridáme ju do panvice. | |
Varíme za občasného miešania 30-40 minút, kým omáčka nezhustne a neprepoja sa všetky chute. | |
Mohlo by vás zaujímať: Recept na sushi: Pripravte si doma tradičné japonské jedlo podľa VIDEA |
|
Nakoniec pridáme nakrájané avokádo, ochutené korením garam Masala, nastrúhaný syr – najlepšie cheddar, ale môžeme použiť akýkoľvek tvrdý. Ako prílohu podávame tortilly. |
Aké chutné jedlá s fazuľou si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.