FOTORECEPT Nadýchané škoricové slimáky pre malých aj veľkých: Lepšie ako z pekárne a bez veľkej roboty!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Načo kupovať škoricové slimáčiky v  obchode, keď si môžete prichystať omnoho lepšie doma? Tento recept si zamilujete. Slimáky sú chutné, mäkké a  pri pečení vám krásne prevoňajú domov. Sú výbornou pochúťkou na raňajky k  poháru mlieka či kávy.

Potrebujeme (veľký plech): 

– 700 g hladkej múky
– 42 g droždia
– 500 ml vlažného mlieka
– 80 g kryštálového cukru
– 100 g zmäknutého masla

na škoricovú plnku:

– 100 g zmäknutého masla
– 2x cukor extra škoricový
– 2 ČL mletej škorice
– 3 PL práškového cukru 

Postup: 

Foto: Michaela
1. Pripravíme si kvások. Do trochu teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru a  necháme vykysnúť.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pripravte si kuracie slimáky: Na šampiňónovo-pórovej omáčke sú skvelé


Foto: Michaela
2. Do misy preosejeme múku, zmiešame s  nakrájaným maslom, zvyškom cukru. Pridáme štipku soli. 
Foto: Michaela
3. Pridáme kvások a  vypracujeme hladké cesto. 
Foto: Michaela
4. Ingrediencie na plnku zmiešame dokopy. 

Mohlo by vás zaujať: Skvelé slané pochúťky: Hodia sa na grilovačky aj rodinnú oslavu


Foto: Michaela
5. Po hodine by malo byť cesto nakysnuté.
Foto: Michaela
6. Rozdelíme na dve polovice, vyvaľkáme. 
Foto: Michaela
7. Každú časť potrieme škoricovou plnkou. 

Mohlo by vás zaujať: Voňavé škoricové koláče: Osie hniezda či venčeky potešia nielen pred Vianocami


Foto: Michaela
8. Zavinieme do rolády. 
Foto: Michaela
9. Nakrájame na hrubšie kolieska a  dáme piecť do vyhriatej rúry. 
Foto: Michaela
10. Pečieme 20 minút na 200°C.  

Na aké spôsoby si škoricové slimáky doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close