FOTORECEPT Nadýchané škoricové slimáky pre malých aj veľkých: Lepšie ako z pekárne a bez veľkej roboty!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Načo kupovať škoricové slimáčiky v  obchode, keď si môžete prichystať omnoho lepšie doma? Tento recept si zamilujete. Slimáky sú chutné, mäkké a  pri pečení vám krásne prevoňajú domov. Sú výbornou pochúťkou na raňajky k  poháru mlieka či kávy.

Potrebujeme (veľký plech): 

– 700 g hladkej múky
– 42 g droždia
– 500 ml vlažného mlieka
– 80 g kryštálového cukru
– 100 g zmäknutého masla

na škoricovú plnku:

– 100 g zmäknutého masla
– 2x cukor extra škoricový
– 2 ČL mletej škorice
– 3 PL práškového cukru 

Postup: 

Foto: Michaela
1. Pripravíme si kvások. Do trochu teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru a  necháme vykysnúť.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pripravte si kuracie slimáky: Na šampiňónovo-pórovej omáčke sú skvelé


Foto: Michaela
2. Do misy preosejeme múku, zmiešame s  nakrájaným maslom, zvyškom cukru. Pridáme štipku soli. 
Foto: Michaela
3. Pridáme kvások a  vypracujeme hladké cesto. 
Foto: Michaela
4. Ingrediencie na plnku zmiešame dokopy. 

Mohlo by vás zaujať: Skvelé slané pochúťky: Hodia sa na grilovačky aj rodinnú oslavu


Foto: Michaela
5. Po hodine by malo byť cesto nakysnuté.
Foto: Michaela
6. Rozdelíme na dve polovice, vyvaľkáme. 
Foto: Michaela
7. Každú časť potrieme škoricovou plnkou. 

Mohlo by vás zaujať: Voňavé škoricové koláče: Osie hniezda či venčeky potešia nielen pred Vianocami


Foto: Michaela
8. Zavinieme do rolády. 
Foto: Michaela
9. Nakrájame na hrubšie kolieska a  dáme piecť do vyhriatej rúry. 
Foto: Michaela
10. Pečieme 20 minút na 200°C.  

Na aké spôsoby si škoricové slimáky doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela
Odporúčame