FOTORECEPT Obed či večera z jedného pekáča: Z mäsových guliek so zemiakmi budete chcieť dupľu!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Mäsové guličky nemusíte dávať len do papriky. Pokiaľ chcete vyskúšať niečo nové, môžete ich zapiecť. Je to rýchle jedlo, ktoré upečiete v  pekáči rovno aj s  prílohou.  

Potrebujeme (4 porcie): 

– 500 g mletého mäsa
– 5 väčších zemiakov
– tvrdý syr
– mozarellu alebo nivu
– lúpané paradajky
– vajíčko
– olivový olej
– rascu celú
– 1 ČL majoránu
– 1 ČL cukru
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: Michaela
1. Mäso zmiešame s  vajíčkom, soľou, korením  a majoránom. Formujeme guličky, ktoré poukladáme na pekáč. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Skvelý obed nielen na víkend: Urobte mäsové guľky v rajčinovej omáčke


Foto: Michaela
2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky  a pridáme  k mäsu. 
Foto: Michaela
3. Osolíme a  posypeme rascou.  
Foto: Michaela
4. V  malom hrnci na masle opražíme cibuľku.
Foto: Michaela
5. Pridáme paradajkový pretlak, polovicu nastrúhanej mozarelly alebo nivy. Pridáme korenie a  cukor podľa chuti.   

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Mäsové guľky na zelenine: Sýte a zdravé zároveň


Foto: Michaela
6. Na mäso pokladáme malý kúsok zvyšnej nivy alebo mozarelly.  
Foto: Michaela
7. Zalejeme omáčkou, ktorú sme predtým rozmixovali.  
Foto: Michaela
8. Dáme piecť do rúry na 180°C 40 minút. Po 30 minútach pridáme nastrúhaný syr.

Na aké spôsoby si mäsové gule pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close