FOTORECEPT Obed či večera z jedného pekáča: Z mäsových guliek so zemiakmi budete chcieť dupľu!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Mäsové guličky nemusíte dávať len do papriky. Pokiaľ chcete vyskúšať niečo nové, môžete ich zapiecť. Je to rýchle jedlo, ktoré upečiete v  pekáči rovno aj s  prílohou.  

Potrebujeme (4 porcie): 

– 500 g mletého mäsa
– 5 väčších zemiakov
– tvrdý syr
– mozarellu alebo nivu
– lúpané paradajky
– vajíčko
– olivový olej
– rascu celú
– 1 ČL majoránu
– 1 ČL cukru
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: Michaela
1. Mäso zmiešame s  vajíčkom, soľou, korením  a majoránom. Formujeme guličky, ktoré poukladáme na pekáč. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Skvelý obed nielen na víkend: Urobte mäsové guľky v rajčinovej omáčke


Foto: Michaela
2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky  a pridáme  k mäsu. 
Foto: Michaela
3. Osolíme a  posypeme rascou.  
Foto: Michaela
4. V  malom hrnci na masle opražíme cibuľku.
Foto: Michaela
5. Pridáme paradajkový pretlak, polovicu nastrúhanej mozarelly alebo nivy. Pridáme korenie a  cukor podľa chuti.   

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Mäsové guľky na zelenine: Sýte a zdravé zároveň


Foto: Michaela
6. Na mäso pokladáme malý kúsok zvyšnej nivy alebo mozarelly.  
Foto: Michaela
7. Zalejeme omáčkou, ktorú sme predtým rozmixovali.  
Foto: Michaela
8. Dáme piecť do rúry na 180°C 40 minút. Po 30 minútach pridáme nastrúhaný syr.

Na aké spôsoby si mäsové gule pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela
Odporúčame