FOTORECEPT Osie hniezda z medového cesta: Overená klasika so sladkým nádychom

Osie hniezda

plnielanu.sk/Ľudmila

Osie hniezda sa pečú v nejednej slovenskej domácnosti. Recept má totiž hneď niekoľko výhod. Je rýchlo hotový, nepotrebujeme naň veľa ingrediencií, upečené koláčiky vyzerajú i voňajú skvelo a aj preto sme náchylní veriť, že sa už nedá vylepšiť. No je to naozaj tak? Skúste si osie hniezda pripraviť z medového cesta a budete príjemne prekvapení.

Potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g medu
  • 300 ml mlieka
  • ½ droždia
  • 20 g roztopeného masla
  • 1 vajce
  • 1 PL cukru
  • škoricu
  • cukor
  • roztopené maslo

Postup:

Vlažné mlieko, lyžicu cukru a droždie skombinujeme a necháme vykysnúť.
Múku, med a vajíčko dáme do väčšej misky.

Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku


Prilejeme vykysnutý kvások a premiesime.
Nakoniec pridáme ešte rozpustené maslo.

Tiež by vás mohlo zaujať: Ochutnajte med na tri spôsoby: Ako sušienky, domácu „marlénku“ či perníkový koláč


Vypracujeme redšie cesto.
Necháme podkysnúť približne 30 minút.

Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Dvojčokoládové muffiny: Vydržia šťavnaté a výborné aj niekoľko dní


Vykysnuté cesto vyklopíme, posypeme múkou a rozdelíme na dve časti.
Oba kúsky rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom.

Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších


Posypeme cukrom a škoricou. My sme zvolili hnedý cukor.
Potom cesto opatrne zrolujeme.

Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Máte chuť na langoš? Túto jarmočnú pochúťku si ľahko pripravíte aj doma


Pokrájame na malé kúsky a pečieme približne 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Dobrú chuť!

Pripravujete si doma osie hniezda? Aké ďalšie recepty na ich prípravu poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame