Táto ovocná roláda je veľmi ľahká, jemná a svieža, čím je ako stvorená na leto. Ovocie môžete kombinovať podľa stavu vašej záhrady či chladničky. Najlepšie je pripraviť si ju z jahôd, malín či kivi.
Aj keď sa môže zdať veľkou vedou príprava rolády, je to veľmi jednoduché a zvinúť ju zvládne naozaj každý. V lete zaručene osvieži vás i vašu rodinu a po vychladení môže v horúčavách poslúžiť podobne, ako zmrzlina. Ničoho sa teda nebojte a pripravte si túto vynikajúcu roládu s čerstvým ovocím podľa vášho výberu. V fotorecepte sme použili jahody.
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- 90 g cukru
- štipku soli
- 1 vanilkový cukor
- 50 g polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- 300 g jahôd
- 350 g tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 50 g cukru
- smotanu na šľahanie
- stužovalo do šľahačky
- 60 g cukru
Postup:
|
Bielky so soľou a 50 g cukru vyšľaháme dotuha. Žĺtky zmixujeme s 30 g cukru a vanilkovým cukrom. |
Mohlo by vás zaujímať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho |
|
|
Do žĺtkov pridáme múku a jemne vmiešame sneh z bielkov. Tri polievkové lyžice cesta si odložíme bokom a zmiešame ho s kakaom. |
|
Cesto vylejeme na papier na pečenie. |
Mohlo by vás zaujímať: Milovníci kakaa, máme niečo pre vás: Vyskúšajte niektorú z týchto dobrôt! |
|
|
Kakaovým cestom ozdobíme vrchnú časť cesta a dáme upiecť. |
|
Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku, ktorú sme predom posypali zvyšným cukrom. |
Mohlo by vás zaujímať: Milujete maliny? Vyskúšajte si z nich pripraviť tieto sladké dobroty |
|
|
Z cesta odstránime papier na pečenie. |
|
Cesto zrolujeme aj s utierkou do rolky a necháme poriadne vychladnúť. |
Mohlo by vás zaujímať: Jahodové zákusky pre labužníkov: Ktorý z nich vyskúšate vy? |
|
|
Zatiaľ si pripravíme plnku. Jahody či iný druh ovocia si nakrájame na menšie kúsky. |
|
Tvaroh zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a v druhej miske vyšľaháme šľahačku so stužovačom. |
Mohlo by vás zaujímať: Limetkové, jahodové či malinové: Ľahké ovocné dezerty spríjemnia víkend aj vám |
|
|
Tvaroh zmiešame s jahodami. |
|
Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu. |
Mohlo by vás zaujímať: Sezóna jahôd je v plnom prúde: Ktorú z týchto pochúťok ochutnáte ešte dnes? |
|
|
Vychladnutú rolku si rozvinieme, no koniec necháme trochu zrolovaný. |
|
Naplníme ju plnkou. |
Mohlo by vás zaujímať: Rekordy v jedení a pití: Neuveríte, koľko ľudia do seba napchajú |
|
|
Opäť rolku zavinieme a necháme v chladničke aspoň 3 hodiny. |
Aké chutné zákusky si z jahôd doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.