FOTORECEPT Pečené bravčové sa priam rozpadáva: S knedľou a kapustou je to hotové nebíčko v papuľke!

Bravčové stehno s kapustou a knedlíkom

Bravčové stehno s kapustou a knedlíkom zachutí aj vám (Foto: plnielanu.sk)

Bravčovina je veľmi vďačná. Nestojí tak veľa ako iné druhy mäsa a pri správne zvolených bylinkách a koreninách má skvelú chuť. Skúste toto výborné pečené bravčové stehno s červenou kapustou a knedľou. Je to klasika, ktorá výborné obohatí víkendový stôl, alebo pohostí vzácnu návštevu. Mäsko je naozaj šťavnaté, priam sa rozpadáva!

Potrebujeme:

– 700 g bravčového stehna
– červenú kapustu
– 2 PL cukru
– 1 PL bravčovej masti
– 1 PL mletej rasce
– šalotku
– knedľu
– sušené bylinky
– soľ, korenie

Postup:

Bravčové stehno s kapustou a knedlíkom
1. Na mäso dáme soľ, korenie, bylinky podľa chuti. Vložíme ho do pekáča, kde prihodíme trochu bravčovej masti. Na vrch mäsa nakrájame šalotku. Zakryjeme alobalom a dáme piecť.
Bravčové stehno s kapustou a knedlíkom
2. Na bravčovej masti si dáme opiecť nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme cukor a cibuľku necháme skaramelizovať.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Prejedli ste sa kuracieho? Toto bravčové mäso na tymiane vám zachutí


Bravčové stehno s kapustou a knedlíkom
3. Do hrnca prihodíme kapustu, ktorú osolíme podľa chuti a poprášime mletou rascou. Podlejeme ju vodou a necháme dusiť.
Bravčové stehno s kapustou a knedlíkom
4. Mäso sledujeme a keď je potreba podlievame. Pečieme pomaly 2-3 hodiny.

Aké jedlá si z bravčoviny doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty do diskusie pod článkom.





Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame