FOTORECEPT Pečený pstruh na hráškovom pyré: Výdatný obed za pár minút

Pečený pstruh na hráškovom pyré

plnielanu.sk

Ak chcete rýchlo nakŕmiť a zároveň potešiť rodinu skvelým jedlom stavte na rybu s týmto výnimočným pyré, ktoré budete mať hotové za pár minút. Pár krokov, pár ingrediencií a môžete obed podávať na stôl.

Potrebujeme (na 4 porcie):

  • 4 pstruhy
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 5 PL sladkej mletej papriky
  • 400 g mrazeného hrášku
  • ½ citrónovej šťavy
  • 1 dcl vriacej vody
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 20 g masla
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

Pstruhy umyjeme, zvnútra osolíme, okoreníme a poriadne vyutierame. Následne ich obalíme v zmesi z hladkej múky a mletej papriky.

Mohlo by vás zaujímať: Vianočnou rybou nemusí byť iba kapor: Inšpirujte sa týmito tipmi


Sprudka opečieme z oboch strán na troške oleja a dáme na 200°C do rúry. Pečieme 15 minút.
   
V hrnci si na rozpustenom masle opražíme cibuľu a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: Makrela je mastná, ale zdravá: V čom všetkom môže vášmu telu prospieť?


Pridáme hrášok, poriadne premiešame, ochutíme soľou a korením. Po chvíľke podlejeme vodou, necháme znovu zovrieť a po zovretí ešte povaríme 2-3 minútky.
   
Hrášok rozmixujeme, dochutíme citrónom, korením a podávame spolu s upečeným pstruhom.

Mohlo by vás zaujať: Dokonalý burger je umenie: 7 trikov, ktoré vám zaručene prinesú úspech


Na aké spôsoby si doma pripravujete pstruha vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close