Plnená syrová roláda je zaručený spôsob ako pripraviť spestrenie pre pohostenie. Hodí sa pripraviť ju na oslavy či pri príležitostí sviatkov. Podávame ju ako studené predjedlo či chuťovku s pečivom alebo ako prílohu ku šalátom.
Potrebujeme:
- 200 g plátkového syru Eidam
- 200 g šunky
- 100 g taveného syru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL horčice
- 3 natvrdo uvarené vajíčka
- 150 g zmäknutého masla
- 1 červenú papriku
- 150 g zelených olív
- soľ, korenie
Postup:
Na plech vystlaný papierom na pečenie si poukladáme plátky syra. Syr dáme na 3 minúty do trúby, nech sa nám roztopí (160°C). | |
Najprv si pripravíme plnku. V miske vymiešame tavený syr, rozpučený cesnak a vajíčka, horčicu, maslo. | |
Mohlo by vás zaujať: Originálne a zdravé pôstne jedlá: Vaše telo z nich bude mať radosť |
|
Na syr, ktorý sme vybrali z rúry poukladáme plátky šunky. | |
Šunku potrieme pripravenou plnkou. | |
Mohlo by vás zaujať: Originálne no jednoduché veľkonočné dobrôtky: Ktorú prichystáte svojim hosťom? |
|
Následne na plnku poukladáme celé olivy a nakrájanú papriku. | |
Naplnený syr pomaly stočíme do rolky. | |
Mohlo by vás zaujať: Mäsové rolády ozvláštnia váš stôl: Pripravte si tie najchutnejšie |
|
Zabalíme ju do alobalu a dáme na noc do chladničky, aby nám stuhla a dala sa pekne nakrájať. | |
Dobrú chuť vám aj vašim hosťom! |
Aké pohostenie pre šibačov zvyčajne pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na